Η Μέρκελ διώχνει τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών - Δημοσίευμα στη «Welt»

Η Μέρκελ διώχνει τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών - Δημοσίευμα στη «Welt»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Welt», ο Χανς Γκέοργκ Μάασεν επέκρινε τη καγκελάριο με αφορμή τα επεισόδια στο Κέμνιτς μεταξύ ακροδεξιών και αριστερών

m_09
H Άνγκελα Μέρκελ  «τρώει» τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Χανς Γκέοργκ Μάασεν, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» που επικαλείται κύκλους του μεγάλου συνασπισμού.

Όπως γράφει στο Twitter ο αρθρογράφος της εφημερίδας Ρομπ Αλεξάντερ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισε ότι ο Χανς Γκέοργκ Μάασεν πρέπει να αποχωρήσει από το αξίωμά του.

Mε την απόφαση αυτή η Γερμανίδα καγκελάριος ικανοποιεί το αίτημα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος που εδώ και ημέρες ζητούσε την αποπομπή του. Η απόφαση αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί στην αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Die Welt», η καγκελάριος Μέρκελ πιστεύει ότι o Χανς Γκέοργκ Mάασεν δεν είναι πλέον αποδεκτός επειδή παρεμβαίνει σε καθημερινά θέματα.

Ο Χανς Γκέοργκ Μάασεν, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος,δηλαδή των μυστικών υπηρεσιών για το εσωτερικό της χώρας με καθήκον την παρατήρηση και προάσπιση των δημοκρατικών αρχών και θεσμών του κράτους δικαίου,βρισκόταν στο μάτι του του κυκλώνα εδώ και είκοσι ημέρες.

Στην περίπτωση των επεισοδίων στο Κέμνιτς μεταξύ νεοναζί και αριστερών, ο Μάασεν αμφισβήτησε την καγκελάριο Μέρκελ ισχυριζόμενος ότι δεν υπήρξε ανθρωποκυνηγητό ακροδεξιών εναντίον προσφύγων. Αμφισβήτησε επίσης ότι το βίντεο, όπου καταγράφονταν τέτοιες σκηνές, προερχόταν από τα γεγονότα στο Κέμνιτς. Ο πολιτικός του προϊστάμενος, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεχόφερ, εξέφρασε μεν την απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, του ζήτησε ωστόσο να αποδείξει εγγράφως τα λεγόμενά του.

Κλείσιμο
Το πολιτικό μέλλον του Μάασεν, που είναι επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος από το 2012,έχει γίνει αντικείμενο πολιτικών προστριβών ανάμεσα στα κόμματα, αλλά κυρίως ένα bras de fer ανάμεσα στην καγκελαρία και το υπουργείο Εσωτερικών, ανάμεσα δηλαδή στην Άγκελα Μέρκελ και τον Χορστ Ζεεχόφερ.Η αρχηγός του SPD, Αντρέα Νάλες όπως και το προεδρείο του κόμματός της, των Σοσιαλδημοκρατών,επέμενε ότι ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση την οποία κατέχει από το 2012.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης