«Ανθρωποκυνηγητό» στον Λευκό Οίκο για τον «προδότη» του Τραμπ - Μια λέξη ίσως αποκαλύπτει την ταυτότητά του!

«Ανθρωποκυνηγητό» στον Λευκό Οίκο για τον «προδότη» του Τραμπ - Μια λέξη ίσως αποκαλύπτει την ταυτότητά του!

Ο μυστηριώδης αξιωματούχος έγραψε ένα άρθρο «βόμβα» στους New York Times που κάνει λόγο για «ομάδα αντίστασης» κατά του Αμερικανού προέδρου

pence-trump
Σε ένα άνευ προηγουμένου «ανθρωποκυνηγητό» έχουν επιδοθεί υπάλληλοι του Λευκού Οίκου, προκειμένου να εντοπίσουν τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο που «πρόδωσε» τον Τραμπ, γράφοντας ένα άρθρο στους New York Times που προκάλεσε σάλο σε διεθνές επίπεδο.

Το περίφημο άρθρο, του οποίου ο συντάκτης είναι φυσικά γνωστός στην εφημερίδα αλλά «προστατεύεται» από καθεστώς ανωνυμίας για ευνόητους λόγους, κάνει λόγο για μια ομάδα «αντίστασης» στον Λευκό Οίκο, που αγωνίζεται για να προστατέψει το αμερικανικό έθνος από τις χειρότερες παρορμήσεις του Αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με την Washington Post, αμέσως μόλις δημοσιεύτηκε το άρθρο-βόμβα, δόθηκε εντολή από την ηγεσία της κυβέρνησης προς όλους τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου να αφήσουν όλες τους τις υποχρεώσεις, να «ακυρώσουν όλα τα ραντεβού» και να συμμετέχουν σε διαδοχικές συναντήσεις, σκιαγραφόντας τα πιθανότερα σενάρια για την ταυτότητα του μυστηριώδη «προδότη».

Κανένα στοιχείο δεν είναι ασήμαντο στην αναζήτηση του συντάκτη του άρθρου, επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ. Προς το παρόν οι αξιωματούχοι προσανατολίζονται στο σενάριο να είναι άνδρας, αφού ένας δημοσιογράφος των New York Times τον χαρακτήρισε με την αντωνυμία «αυτός» σε ανάρτησή του.

Μεταξύ των θεωριών των αξιωματούχων είναι εκείνη που θέλει τον μυστηριώδη συντάκτη να είναι απλά κάποιος που αποζητά τη δόξα και «επιθυμεί να ταυτοποιηθεί», οπότε ο εντοπισμός του θα είναι απλά θέμα χρόνου.

Στο διαδίκτυο ωστόσο ένα άλλο σενάριο έχει πάρει «φωτιά» και περιστρέφεται γύρω από την λέξη «lodestar», η οποία μεταφράζεται ως «πολικός αστέρας» ή, μεταφορικά, ως «οδηγός» και «πυξίδα». Αυτή η αρκετά σπάνια αγγλική λέξη που χρησιμοποιείται από τον συντάκτη του άρθρου κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι ο μυστηριώδης «προδότης» μπορεί να είναι ο ίδιος ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μάικ Πενς, που αρέσκεται να συμπεριλαμβάνει αυτήν την πομπώδη έκφραση στις ομιλίες του.

Η απάντηση του Τραμπ

Από την πλευρά του ο Τραμπ απάντησε με την προσφιλή στον ίδιο μέθοδο των αναρτήσεων στο Twitter. Αρχικά αναρωτήθηκε αν όλα όσα αναφέρονται στο άρθρο αποτελούν προδοσία και στη συνέχεια αναρωτήθηκε αν ο συντάκτης είναι υπαρκτό πρόσωπο. «Αν ο δειλός αυτός υπάρχει, οι Times πρέπει για λόγους εθνικής ασφάλειας να τον παραδώσουν στην κυβέρνηση» πρόσθεσε ενώ στο τελευταίο του tweet για το θέμα έγραψε: «προσπαθώ να καθαρίσω τον βούρκο και αυτός επανέρχεται. Μην ανησυχείτε, θα κερδίσουμε».
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης