Ιταλία: Στο στόχαστρο του εισαγγελέα ο Σαλβίνι για το πλοίο με τους μετανάστες

salvinidicmesa

Oι κατηγορίες σε βάρος του υπουργού Εσωτερικών φέρονται να είναι στέρηση ατομικής ελευθερίας, κατάχρηση εξουσίας και παράνομη σύλληψη για την υπόθεση των μεταναστών του πλοίου Diciotti - Βρέθηκε λύση για τη φιλοξενία τους

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εισαγγελία του Ακράγαντα πραγματοποιεί έρευνα σε βάρος του υπουργού Εσωτερικών και γραμματέα της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, για την στάση του στην υπόθεση του πλοίου Diciotti και την άρνησή του να αποβιβαστούν οι μετανάστες, στο λιμάνι της Κατάνης. Πάντως, περίπου τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι οι μετανάστες θα αποβιβάζονταν τη νύχτα την Κατάνη και ότι είχε βρεθεί λύση για τη φιλοξενία τους.

Oι κατηγορίες για τον Σαλβίνι φέρονται να είναι στέρηση ατομικής ελευθερίας, κατάχρηση εξουσίας και παράνομη σύλληψη. Η έρευνα θα πρέπει να συνεχιστεί από ειδικό τομέα της εισαγγελίας του Παλέρμο, αρμόδιο για τυχόν αδικήματα του πρωθυπουργού και υπουργών, όπως προβλέπει ο νόμος.

Αν τελικά οι δικαστικοί αποφασίσουν ότι θα πρέπει να υπάρξει παραπομπή σε δίκη, αυτή θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί μόνον αν δοθεί το σχετικό «ελεύθερο», από το κοινοβούλιο της Ρώμης.

Σαλβίνι: Μπορούν να με συλλάβουν, αλλά δεν θα σταματήσουν 60 εκατ. Ιταλοί

Σχολιάζοντας την είδηση ότι η εισαγγελία του Ακράγαντα διεξάγει έρευνα σε βάρος του για την διαχείριση της υπόθεσης των μεταναστών που διέσωσε το πλοίο Diciotti, o Ιταλός υπουργός εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι δήλωσε, μεταξύ των άλλων:

«Μπορούν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν θα σταματήσουν την αλλαγή που θέλουν εξήντα εκατομμύρια Ιταλοί. Θα είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρουν». «Ας έλθουν να με πάρουν, τους περιμένω», είπε ο επικεφαλής της Λέγκα, τονίζοντας ότι «δεν διεξάγεται καμία έρευνα σε βάρος όσων ευθύνονται για την κατάρρευση της γέφυρας στην Γένοβα, αλλά οι εισαγγελείς ασχολούνται με εμένα», είπε ο Σαλβίνι.

Τόνισε, δε, ότι «η Ευρώπη απέδειξε ότι είναι κάτι το απεχθές» και ότι «δεν αξίζει τα χρήματα της Ιταλίας».

Στη διάρκεια της νύχτας, πάντως, επρόκειτο να γίνει η διαδικασία αποβίβασης των μεταναστών από το πλοίο Diciotti, στο λιμάνι της Κατάνης.

Οπως ανακοίνωσε το γραφείου του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, 100 μετανάστες και πρόσφυγες θα γίνουν δεκτοί από τους Καθολικούς Επισκόπους Ιταλίας. Παράλληλα, σαράντα διασωθέντες θα φιλοξενηθούν στην Αλβανία και την Ιρλανδία.

Οπως μετάδωσαν νωρίτερα ιταλικά μέσα ενημέρωσης,  από τους δεκαέξι διασωθέντες που μεταφέρθηκαν νωρίτερα στην ξηρά, για λόγους υγείας, τρεις πάσχουν από φυματίωση και δυο από πνευμονία. Παράλληλα, σε πολλούς επιβάτες πριν τέσσερις ημέρες είχε διαγνωστεί ψώρα.

Απεργία πείνας από τους μετανάστες στο πλοίο

Απεργία πείνας ξεκίνησαν ορισμένοι από τους 150 μετανάστες στους οποίους δεν επιτρεπόταν να αποβιβαστούν στη Σικελία από πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής δήλωσε ο Νταβίντε Φαραόνε, γερουσιαστής των Δημοκρατικών στην Ιταλία.

«Μόλις άκουσα από τις λιμενικές αρχές ότι υπάρχει ένταση πάνω στο πλοίο #Diciotti και ότι μετανάστες άρχισαν απεργία πείνας. Ως αποτέλεσμα οι επισκέψεις για να εκφραστεί αλληλεγγύη και να επαληθευτούν οι συνθήκες που επικρατούν στο πλοίο έχουν ανασταλεί για λόγους ασφαλείας», έγραψε ο γερουσιαστής της αντιπολίτευσης στο λογαριασμό του στο twitter.


Το χρονικό του θρίλερ - Ο Σαλβίνι διαμήνυε ότι θα παρέμεναν στο πλοίο

Πριν από μια εβδομάδα, διασώθηκαν 190 μετανάστες από το πλοίο Diciotti. Από αυτούς 13 που χρειαζόντουσαν ιατρική βοήθεια μεταφέρθηκαν στην ακτή, ενώ το πλοίο με τους υπόλοιπους 177 κατέπλευσε στο λιμάνι της Κατάνια, στη Σικελία.

Μετά και τις πιέσεις ανθρωπιστικών οργανώσεων, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι επέτρεψε σε 27 παιδιά να αποβιβαστούν από το πλοίο αυτό την Τετάρτη.

Ωστόσο ο Σαλβίνι ξεκαθάρισε ότι οι υπόλοιποι μετανάστες θα παραμείνουν πάνω στο πλοίο έως ότου δεχθούν να τους πάρουν άλλες χώρες της ΕΕ. Η λύση για την κατάσταση στο Diciotti «είναι να έρθει στο αεροδρόμιο της Κατάνια ένα ωραίο αεροπλάνο από μια από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες» για να πάρει τους μετανάστες, δήλωσε ο Σαλβίνι στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύνοδος 12 κρατών – μελών στις Βρυξέλλες

Σήμερα προγραμματίζεται να γίνει σύνοδος στις Βρυξέλλες με μετέχοντες από 12 κράτη μέλη, με στόχο να βρεθεί μια μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα της διάσωσης των μεταναστών.

Εκπρόσωπος της ΕΕ αρνήθηκε χθες να κατονομάσει τις χώρες που μετέχουν στη σύνοδο αυτή, αλλά σημείωσε ότι αυτή είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε «ενδιαφέρεται για μια ευρωπαϊκή λύση».

Ο Λουίτζι ντι Μάιο, που είναι επίσης αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, δήλωσε χθες ότι «αν δεν προκύψει τίποτε» από τη σύνοδο αυτή στις Βρυξέλλες, η Ιταλία μπορεί να μπλοκάρει τις συνδρομές της στον προϋπολογισμό της ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ (39)

atyxos ellin

Grande Salvini !!!

Νέες μορφές ατομικής ελευθερίας

Δηλαδή αν κάποιος μπεί μέσα στο σπίτι κάποιου ( τα σύνορα είναι όρια του σπιτιού - το κράτος είναι το σπίτι των πολιτών-) ασκεί το δικαίωμα της ατομικής ελευθερίας, που δεν έχει δικαίωμα να του στερήσει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ??? Τότε τα διαβατήρια γιατί τα εκδίδουν τα κράτη- χώρες με σύνορα- για να μπορούν οι άνθρωποι να μπαίνουν νόμιμα μέσα στα σύνορα - ως κρατικά όρια- άλλων πολιτών.???? Τότε γιατί δεν μας αφήνουν ελεύθερους απ την Ελλάδα να πάμε όπως θέλουμε στην Ιταλία- θέλει διαβατήριο απ όπου και να θέλεις να πάς οδικώς- αεροπορικώς- ατμοπλοϊκώς- για να ζήσουμε έκεί. Και κατόπιν πάλι ελεύθερα να πάμε στην ΓΑλλία, στην Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Αμερική , στην Μόσχα, στο Καζακστάν, στην Ιαπωνία ή όπου αλλού για νάχουμε και ταξιδιωτικές εμπειρίες???? Η κατάληψη των σπιτιών των πολιτών , η εκδίωξη των όσων ζούν μέσα ( ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές ανά περιόδους , φιλοξενούμενα τέκνα απ τους γονείς, ή φιλοξενούμενοι προστατευόμενοι γονείς απ τα τέκνα) είναι η νέα μορφή που θεσμοθετείται απ ότι φαίνεται ως ατομικό δικαίωμα της ελευθερίας ανθρώπων. Και μάλλον απ ότι φαίνεται μπορεί να θεσμοθετηθεί ότι , και τις δαπάνες διαμονής των όσων ελευθέρων ανθρώπων μπαίνουν στα σπίτια, θα πρέπει να συνεχίσουν να τις πληρώνουν οι παλιοί κάτοικοι που εκδιώχτηκαν. Για να ασκείται πλήρως το δικαίωμα των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών.!!!! To Κεντρωευρωπαικό μόρφωμα κάνει καλή δουλειά διοικητικά σε όλες τις χώρες του Νότου και ξέρει τον τρόπο έχει και τα μέσα.

Τό κεντροερωπαϊκό μόρφωμα...

...καθόλου δέν θἄκανε καλή δουλειά, ἄν δέν εὕρισκε τόοοοσο πολλούς ἠλίθιους στόν νότο.

georgi

Oλοι έχουν δικαιώματα ,οι μαύροι έμποροι ναρκωτικών, οι ισλαμιστές , οι δολοφόνοι ,οι επιληπτικοί κλέφτες κλπ μόνον οι τίμια εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δεν έχουν κανένα δικάιωμα

Κανένα πρόβλημα

Εάν τελικά δεν δώσουν τα λεφτά του λαού τους οι Ιταλοί στην ΕΕ δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Θα σας κόψει ο Τσίπρας εκ νέου τις συντάξεις, θα αυξήσει ως συνήθως τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσει φόρους και θα καλύψει αυτός το ποσό προς την αστική τάξη της Ευρώπης και την Μέρκελ από τον ιδρώτα του λαού. Ι εγκάθετος και τσιράκι της Μέρκελ Αλέξης Τσίπρας αυτό κάνει συνέχεια. Και στο μεταναστευτικό θα τους φέρει Ελλάδα για να βοηθήσει το γερμανικό κράτος και την νεοφιλελεύθερη Μέρκελ όπως έχει ήδη συμφωνήσει. Τυχαία η μεγαλοαστική τάξη της Γερμανίας πόνταρε στον Τσίπρα;

Ανδρεας

Γιατι δεν το βουλιαζουν το καραβι να τελειωνουμε; να πανε στον πατο οι βρωμιαρηδες λαθροεισβολεις να ησυχασουμε

ΕΕΕ

Ειναι προφανες οτι οι λαοι της Ευρωπης που δεχονται μεγαλο αριθμο παρανομων μεταναστων εχουν παψει να εχουν υπομονη και ψηφιζουν ολο και πιο ακραια για να τους εκπροσωπουν ανθρωποι που εχουν τη βουληση να ενεργησουν και να μην παρακολουθουν αμετοχοι . Οταν ακομα και η Μερκελ δεχεται τεραστιες πιεσεις απο τους ψηφοφορους της στο θεμα αυτο , δεν χρειαζεται και πολυ σκεψη για να καταλαβει κανεις οτι η πολιτικη των ανοιχτων συνορων για ευρεση φτηνου εργατικου δυναμικου εχει φτασει στο τελος της....

Πολιτικό συμπέρασμα

Μα δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η λεγόμενη αριστερά στην Ευρώπη εξαφανίζεται και υπάρχει άνοδος των λεγόμενων ακροδεξιών. Τι να σχολιάσει κανείς. Από τον αριστερό Τσίπρα των μνημονίων της πλήρους υποταγής στην αστική τάξη και στο ΝΑΤΟ, τον αριστερό ρεντζι στην Ιταλία που τα έδωσε όλα σε τραπεζίτες τον κεντροαριστερο μακρόν που σε λίγο θα μοιάζει στον Τσίπρα στην υποτέλεια και στην δουλικότητα; Ενώ βλέπεις τους σκληρούς δεξιούς να αντιστέκονται να λένε όχι να σηκώνουν κεφάλι. Από την μια ο Τσίπρας που λέει ας καταστραφεί η Ελλάδα και ο και ο λαός μας αρκεί να στηρίξω την αστική τάξη και την νεοφιλελεύθερη Μέρκελ δεχόμενος τα πάντα από την άλλη ο σαλβινι που λέει πρώτα οι φτωχοί και μετά τα συμφέροντα των αφεντικών του Τσίπρα. Η σύγκριση τεράστια θεωρώ.

Σταύρος

H φάτσα που βλέπω δεν μασάει από απειλές. Οποιος αγαπά την χώρα του και σέβεται τον εαυτό του κυρίως, δεν γίνεται έρμαιο κάθε τυχοδιώκτη

Όλυμπος

Πολύ τούς αγαπάτε τούς μουσουλμάνους λαθρομετανάστες στο Π.Θ. Τάχα αντιπολίτευση. Από το ίδιο ταμείο πληρώνεστε όλοι. ΣΟΡΟΣ.

Κάντε σύγκριση

Συγκρίνετε τώρα έναν πραγματικό δεξιό πως αντιστέκεται σηκώνει κεφάλι και παλεύει για το λαο του και από την άλλη δείτε έναν πραγματικό αριστερό τον Τσίπρα που παραδόθηκε πλήρως σκύβει το κεφάλι λέει σε ότι του πουν ναι και δεν δίνει μια για τον λαό. Τέλος μην.μου πείτε για... ανθρωπισμός και αλληλέγγυες αυτά είναι παραμύθια. Το ποσό ανθρωπιστές είναι οι αριστεροί και οι αλληλέγγυοι τους είδαμε στο Μάτι όπου κάηκαν ζωντανοί 100 άνθρωποι και δεν πρόσφεραν το παραμικρό δεν τους ένοιαξε καν ούτε μια ανακοίνωση. Απόδειξη πως όλοι αυτοί οι δήθεν αλληλέγγυοι και ανθρωπιστές; Είναι έμμισθοι ρουφιάνοι που τα αρπάζουν από τους Γερμανούς και βγάζουν λεφτά εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο και την δυστυχία. Δηλαδή νοοτροπία ΣΥΡΙΖΑ όλοι αυτοί.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vox-ntimpeit-apokleismos

Το ακροδεξιό κόμμα, που πλέον μετά το βέτο των Ciudadanos, δεν αξιώνει έδρες στα περιφερειακά διοικητικά όργανα της Μαδρίτης, αξιώνει όμως να επιβάλει την πολιτική ατζέντα του, προκειμένου να επιτευχθεί ένα σύμφωνο συνεργασίας 

TRAMPS

«Ανυπομονώ να συζητήσω με τον πρωθυπουργό Μόντι για το γεγονός ότι η Ινδία, που επιβάλλει εδώ και χρόνια πολύ υψηλούς δασμούς σε βάρος των ΗΠΑ, πρόσφατα αύξησε κι άλλο αυτούς τους δασμούς», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτηση στη ροή του στο Twitter 

europe_ar

Ενώ δεκάδες είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους αναζητώντας δροσιά σε θάλασσα, λίμνες ή ποτάμια - Τρεις νεκροί στη Γαλλία, 90 στην Πολωνία, 27 στη Λιθουανία - Έκτακτα μέτρα σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Ευρώπη

4