«Diciotti»: Η Ιταλία θέλει να κόψει τη συμμετοχή της στον προϋπολογισμό της ΕΕ λόγω του πλοίου με τους 150 μετανάστες
Οι απειλές έρχονται μετά την άκαρπη συνάντηση στις Βρυξέλλες για την τύχη των μεταναστών στο πλοίο Diciotti - «Είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τα κεφάλαια που καταβάλλουμε στην ΕΕ» είπε ο Ντι Μάιο
Με απειλές και πυρά κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης απάντησε η Ιταλία στην έλλειψη συμφωνίας με τις βρυξέλλες για την τύχη των 150 μεταναστών που βρίσκονται στο πλοίο Diciotti και δεν τους επιτρέπεται αν αποβιβαστούν σε ιταλικό έδαφος.
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο επιβεβαίωσε σήμερα την πρόθεσή του να μειώσει τη συμβολή της Ιταλίας στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά και την άκαρπη συνάντηση που έγινε για το συγκεκριμένο ζήτημα.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στην Ιταλία, για μία ακόμη φορά» έγραψε ο Ντι Μάιο στη σελίδα του στο Facebook, συμπληρώνοντας ότι η χώρα του δεν έχει άλλη επιλογή από το να «λάβει μονομερώς μέτρα αντισταθμιστικού χαρακτήρα».
«Είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τα κεφάλαια που καταβάλλουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση» υπογράμμισε ο ίδιος.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη