Ο δολοφόνος του Τζον Λένον παραμένει στη φυλακή - Απορρίφθηκε και η 10η αίτηση αποφυλάκισής του!

Ο δολοφόνος του Τζον Λένον παραμένει στη φυλακή - Απορρίφθηκε και η 10η αίτηση αποφυλάκισής του!

Ο Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν πυροβόλησε και σκότωσε στις 8 Δεκεμβρίου του 1980 έναν από τους σπουδαιότερους μουσικούς του αιώνα μας απλά και μόνο για να κερδίσει αναγνωρισιμότητα

mark-david-chapman
Ο Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, ο άνθρωπος που πυροβόλησε και σκότωσε στις 8 Δεκεμβρίου του 1980 έναν από τους σπουδαιότερους μουσικούς του αιώνα μας, τον Τζον Λένον, θα παραμείνει στη φυλακή, μετά την απόρριψη της τελευταίας αίτησης αποφυλάκισής του.

Ο Τσάπμαν εμφανίστηκε μπροστά στο αρμόδιο συμβούλιο της Νέας Υόρκης και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος, για να λάβει τελικά αρνητική απάντηση, με το αιτιολογικό ότι η αποφυλάκισή του θα ήταν «ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και την ασφάλεια της κοινωνίας».

Ο 63χρονος, στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης από 20 έτη έως ισόβια για τον φόνο του διάσημου «σκαθαριού» έχει υποβάλει δέκα συνολικά αιτήσεις αποφυλάκισης από το 2000, και όλες τους έχουν απορριφθεί με το ίδιο περίπου σκεπτικό. Στην πρόσφατη απόφασή τους, τα μέλη του συμβουλίου εξηγούν τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται να μείνει ο Τσάπμαν στη φυλακή, όχι μόνο εξαιτίας της σοβαρότητας του εγκλήματός του, αλλά και της μεγάλης πιθανότητας να δεχθεί επίθεση από κάποιον φαν του θρύλου της μουσικής, που θα θελήσει να τον εκδικηθεί.

«Κατ' ομολογίαν σου, σχεδίασες και εκτέλεσες τον φόνο ενός διάσημου ανθρώπου, με μοναδικό κίνητρο να κερδίσεις αναγνωρισιμότητα. Αν και καμία ζωή δεν είναι πιο πολύτιμη από τις υπόλοιπες, το γεγονός ότι επέλεξες ως θύμα έναν άνθρωπο που αγαπούσαν εκατομμύρια κόσμου, ανεξάρτητα από τον πόνο που θα προκαλούσες στην οικογένεια και τους αγαπημένους του, δείχνει την παγερή αδιαφορία σου για την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής και τον πόνο που προκαλεί η απώλειά της», ανέφερε η απόφαση του συμβουλίου.

Ο Τσάπμαν έχει δικαίωμα να υποβάλλει ξανά αίτημα αποφυλάκισης τον Αύγουστο του 2020.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης