Ο Τραμπ παραδέχεται επίσημα ότι ο γιος του συναντήθηκε με Ρώσους για να πάρει πληροφορίες για τη Χίλαρι!

Ο Τραμπ παραδέχεται επίσημα ότι ο γιος του συναντήθηκε με Ρώσους για να πάρει πληροφορίες για τη Χίλαρι!

Την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ, έγραψε tweet, επιβεβαιώνοντας ότι ο γιος του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, συναντήθηκε με τη Ρωσίδα δικηγόρο  Νατάλια Βεσελνίτσκαγια, το 2016 "για να πάρει πληροφορίες" για τη Χίλαρι Κλίντον

trumpclinton
Για πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία, ένας Αμερικανός πρόεδρος παραδέχθηκε ότι η εκστρατεία του είχε δεχθεί την προσφορά βοήθειας από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας.

Την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ, έγραψε tweet, επιβεβαιώνοντας ότι ο γιος του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, συναντήθηκε με τη Ρωσίδα δικηγόρο  Νατάλια Βεσελνίτσκαγια, το 2016 "για να πάρει πληροφορίες" για τη Χίλαρι Κλίντον. Ο Trump Jr., μαζί με τον διευθυντή της εκστρατείας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ και τον Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρό του Τραμπ, δέχτηκαν να κάνουν τη συνάντηση επειδή πίστευαν ότι η Veselnitskaya είχε "πικάντικες" πληροφορίες για την Κλίντον.



Όταν η ομάδα του Τραμπ συνειδητοποίησε ότι η Veselnitskaya δεν είχε πραγματικές πληροφορίες για την Κλίντον, είπαν ότι έφυγαν νωρίς από τη συνάντηση. Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο Τραμπ υπαγόρευσε προσωπικά μια παραπλανητική δήλωση σχετικά με τη συνάντηση, υποστηρίζοντας ότι αφορούσε κυρίως «υιοθεσίες».

Περίπου ένα χρόνο μετά τη δήλωση αυτή, ο Τραμπ παραδέχτηκε τελικά αυτό που έχει αναφερθεί εδώ και καιρό: ότι ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν "υιοθεσίες", αλλά ήταν, μάλλον, να πάρει  πληροφορίες για την Κλίντον από τη Ρωσία.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας Αμερικανός πρόεδρος παραδέχθηκε ότι η εκστρατεία του δέχθηκε προσφορές βοήθειας από το Κρεμλίνο. Όλες οι άλλες περιπτώσεις σε ολόκληρη την ιστορία των ΗΠΑ -το 1960, το 1968, το 1984- είχαν τύχει προσπάθειας μείωσης. Αυτό το tweet έρχεται την ώρα που Μάναφορτ μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα της δίκης για την απόκρυψη εκατομμυρίων δολαρίων από τις προσπάθειες του σε ξένα λόμπι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης