Η Λιβύη λέει «όχι» στην ΕΕ για τα κέντρα μεταναστών στο έδαφός της

libya_migrants

Μπλόκο στα σχέδια της ΕΕ να δημιουργήσει hostposts στη χώρα έβαλε η κυβέρνηση - «Πονοκέφαλος» η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην κεντρική Μεσόγειο 

«Όχι» στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκαταστήσει κέντρα υποδοχής μεταναστών στη Λιβύη αποφάσισε η κυβέρνηση της Τρίπολης, ξεκαθαρίζοντας ότι η απόφασή της δεν θα επηρεαστεί από τα οικονομικά κίνητρα των Βρυξελλών.

Η επίσημη απόρριψη έγινε δια στόματος του πρωθυπουργού της Λιβύης, Φαγιέζ αλ-Σαράζ και θεωρείται πλήγμα ιδιαίτερα για την Ιταλία, που θεωρείται ότι βρίσκεται κοντά στο λιβυκό καθεστώς.

Τον Ιούνιο, η Ιταλία, μετά και την αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα, πρότεινε τη δημιουργία κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών από την Αφρική, θεωρώντας ότι η πρόταση θα μπορούσα να λειτουργήσει ενωτικά στη διχασμένη ως προς το μεταναστευτικό Ευρώπη.

«Δεν θα φιλοξενήσουμε παράνομους μετανάστες που δεν θέλει η Ευρώπη»

Μιλώντας στη γερμανική Bild, ο πρωθυπουργός της Λιβύης δήλωσε: «Είμαστε απόλυτα αντίθετοι με την Ευρώπη που θέλει να φιλοξενήσουμε παράνομους μετανάστες που η ίδια δεν θέλει να δεχθεί».

Επίσης, ο πρωθυπουργός απέρριψε τις κατηγορίες ότι άνδρες του λιμενικού πυροβόλησαν ακτιβιστές που προσπαθούσαν να διασώσουν μετανάστες.

«Σώζουμε εκατοντάδες ανθρώπους από την ακτή της Λιβύης καθημερινά – τα πλοία μας είναι συνεχώς σε κίνηση» είπε, προσθέτοντας ότι η Λιβύη έχει καταυλισμούς, που όμως δεν λειτουργούν ως ευρωπαϊκά hotspots που θα εξετάζουν τις αιτήσεις ασύλου.

Τη Δευτέρα, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν να εκπαιδεύσουν την ακτοφυλακή της Λιβύης, παρέχοντας τεχνογνωσία.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΙ ΠΟΤΕ ΟΧΙ???

Η ' ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ?

Συριζάκιας

Έλα τώρα που "γυρνάει"! Εμείς λέμε σε όλα ΝΑΙ. Ναι στους μετανάστες, ΝΑΙ στους πρόσφυγες, ΝΑΙ στους μαύρους, ΝΑΙ στους χρωματιστούς. Λέμε ΟΧΙ στο ρατσισμό, ναζισμό, ιμπεριαλισμό, στα μνημόνια, στην τρόικα, στον Σόιμπλε

Τ

Αραβική άνοιξη, ε;

Εμάς τι μας νοιάζει

Εμάς τι μας νοιάζει, απο κει κ Τουρκία δεν φεύγουν; Ε καλό πνίξιμο, ούτε σεντς στους πονηρούς τεμπέληδες

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

canada-dolofonia-ena

Οι δύο νέοι πυροβολήθηκαν από άγνωστο δράστη - Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η δολοφονία τους να συνδέεται με το φόνο άλλου άντρα και την εξαφάνιση ακόμα δύο