Μογκερίνι: Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ είναι ένα success story

Μογκερίνι: Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ είναι ένα success story

Ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Δημιτρόφ δήλωσε πως η χώρα του έχασε πολλές ευκαιρίες στο παρελθόν

mogerini
Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Σταθεροποίησης και Σύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτή τη φορά με κύριο θέμα τη κατάσταση στη ΠΓΔΜ. Η Επικεφαλής του Συμβουλίου Φεντερίκα Μοργκερίνι δήλωσε πως η ΠΓΔΜ αποτελεί ένα success story, καθώς άλλαξε άρδην την κατάσταση της και πως επέδειξε μεγάλη υπευθυνότητα και πραγματισμό από κοινού με την Ελλάδα Ελλάδα με τη συμφωνία.


Ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Δημιτρόφ δήλωσε πως η χώρα του έχασε πολλές ευκαιρίες στο παρελθόν και πως τώρα η διαδικασία ένταξης στην ΕΕ έχει γίνει πολύ πιο δύσκολη.


“Τώρα προσπαθούμε να καταφέρουμε ότι δεν καταφέραμε τα τελευταία 15 έτη, ξεκινάμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις και θα μας βοηθήσει η ΕΕ σε αυτό, ευχαριστούμε επίσης Ελλάδα και Βουλγαρία για τις συμφωνίες” συμπλήρωσε.


Αναφορικά με τις αντιδράσεις που οδήγησαν στη μη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων το 2018, ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ είπε πως αν δεν λάβει πράσινο φώς για έναρξη διαπραγματεύσεων τον επομενο Ιούνιο σημαίνει πως υπάρχουν προκαταλήψεις.


Από τη πλευρά του ο Επίτροπος Διεύρυνσης Γιοχάνες Χάν είπε πως γίνεται πολύ μεγάλη πρόοδος στη ΠΓΔΜ σε πολύ λίγο διάστημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης