Μογκερίνι: Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ είναι ένα success story

mogerini

Ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Δημιτρόφ δήλωσε πως η χώρα του έχασε πολλές ευκαιρίες στο παρελθόν

Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Σταθεροποίησης και Σύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτή τη φορά με κύριο θέμα τη κατάσταση στη ΠΓΔΜ. Η Επικεφαλής του Συμβουλίου Φεντερίκα Μοργκερίνι δήλωσε πως η ΠΓΔΜ αποτελεί ένα success story, καθώς άλλαξε άρδην την κατάσταση της και πως επέδειξε μεγάλη υπευθυνότητα και πραγματισμό από κοινού με την Ελλάδα Ελλάδα με τη συμφωνία.


Ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Δημιτρόφ δήλωσε πως η χώρα του έχασε πολλές ευκαιρίες στο παρελθόν και πως τώρα η διαδικασία ένταξης στην ΕΕ έχει γίνει πολύ πιο δύσκολη.


“Τώρα προσπαθούμε να καταφέρουμε ότι δεν καταφέραμε τα τελευταία 15 έτη, ξεκινάμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις και θα μας βοηθήσει η ΕΕ σε αυτό, ευχαριστούμε επίσης Ελλάδα και Βουλγαρία για τις συμφωνίες” συμπλήρωσε.


Αναφορικά με τις αντιδράσεις που οδήγησαν στη μη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων το 2018, ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ είπε πως αν δεν λάβει πράσινο φώς για έναρξη διαπραγματεύσεων τον επομενο Ιούνιο σημαίνει πως υπάρχουν προκαταλήψεις.


Από τη πλευρά του ο Επίτροπος Διεύρυνσης Γιοχάνες Χάν είπε πως γίνεται πολύ μεγάλη πρόοδος στη ΠΓΔΜ σε πολύ λίγο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

acapulco_mexico

Η αστυνομία του Μεξικό διερευνά καταγγελίες για σχέσεις των αστυνομικών με συμμορίες ναρκωτικών – Οι αστυνομικοί έχουν αφοπλιστεί και δυνάμεις της πολιτειακής αστυνομίας και του στρατού θα πραγματοποιούν περιπολίες 

FBI_1

Ο Κινέζος πολίτης κατηγορείται ότι εργαζόταν για υψηλόβαθμο αξιωματούχο των κινεζικών υπηρεσιών πληροφοριών – Τον βοηθούσε να στρατολογήσει Αμερικανούς επιστήμονες και μεχανικούς

yrmrn

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, το Ισπανικό υπουργείο Άμυνας θα πρέπει τώρα να αγοράσει ξανά αυτές τις βόμβες, πιθανότατα με τίμημα πολύ μεγαλύτερο από τα 9,2 εκατ. ευρώ που κατέβαλαν οι Σαουδάραβες