Μογκερίνι: Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ είναι ένα success story

mogerini

Ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Δημιτρόφ δήλωσε πως η χώρα του έχασε πολλές ευκαιρίες στο παρελθόν

Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Σταθεροποίησης και Σύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτή τη φορά με κύριο θέμα τη κατάσταση στη ΠΓΔΜ. Η Επικεφαλής του Συμβουλίου Φεντερίκα Μοργκερίνι δήλωσε πως η ΠΓΔΜ αποτελεί ένα success story, καθώς άλλαξε άρδην την κατάσταση της και πως επέδειξε μεγάλη υπευθυνότητα και πραγματισμό από κοινού με την Ελλάδα Ελλάδα με τη συμφωνία.


Ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Δημιτρόφ δήλωσε πως η χώρα του έχασε πολλές ευκαιρίες στο παρελθόν και πως τώρα η διαδικασία ένταξης στην ΕΕ έχει γίνει πολύ πιο δύσκολη.


“Τώρα προσπαθούμε να καταφέρουμε ότι δεν καταφέραμε τα τελευταία 15 έτη, ξεκινάμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις και θα μας βοηθήσει η ΕΕ σε αυτό, ευχαριστούμε επίσης Ελλάδα και Βουλγαρία για τις συμφωνίες” συμπλήρωσε.


Αναφορικά με τις αντιδράσεις που οδήγησαν στη μη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων το 2018, ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ είπε πως αν δεν λάβει πράσινο φώς για έναρξη διαπραγματεύσεων τον επομενο Ιούνιο σημαίνει πως υπάρχουν προκαταλήψεις.


Από τη πλευρά του ο Επίτροπος Διεύρυνσης Γιοχάνες Χάν είπε πως γίνεται πολύ μεγάλη πρόοδος στη ΠΓΔΜ σε πολύ λίγο διάστημα.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης