Τσαβούσογλου προς ΕΕ: Δώστε τη βίζα για τους Τούρκους ή ξεχάστε την συμφωνία για τους πρόσφυγες

Τσαβούσογλου προς ΕΕ: Δώστε τη βίζα για τους Τούρκους ή ξεχάστε την συμφωνία για τους πρόσφυγες

Μήνυμα προς της Ευρώπη να εκταμιεύσει άλλα 3 δισ. ευρώ προς την Τουρκία έστειλε ο απερχόμενος Τούρκος ΥΠΕΞ

690_252594c0-d348-43ca-a2c9-5f641a9c3943
Πιέσεις προς την Ε.Ε. να εκταμιεύσει άλλα 3 δισ. ευρώ προς την Τουρκία για τους πρόσφυγες άσκησε ο απερχόμενος Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μέσω συνέντευξής του στο τουρκικό κανάλι NTV, ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι αν δεν αρθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες, τότε η Άγκυρα θα άρει κι εκείνη τη δέσμευσή της στο προσφυγικό.

Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1 από την Τουρκία, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Ε.Ε. πρέπει να τηρήσει την υπόσχεσή της και να κινηθεί ακόμη πιο γρήγορα για την αποδέσμευση του ποσού και συνδυάζοντας την άρση της βίζας με το προσφυγικό, τόνισε ότι αν η Ε.Ε. δεν θέλει να την απελευθερώσει, τότε ούτε και η συμφωνία για τους πρόσφυγες θα υλοποιηθεί, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν είναι ούτε απειλή, ούτε εκβιασμός.

«Εάν η Ε.Ε. δεν θέλει, δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι… Τότε και η συμφωνία για το προσφυγικό και η συμφωνία επανεισδοχής δεν θα εφαρμοστούν. Αυτό δεν είναι ούτε απειλή ούτε εκβιασμός. Πρέπει και οι δύο πλευρές να αναλάβουν τις ευθύνες τους», δήλωσε.

Για την αγορά των F-35 από τις ΗΠΑ, το Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ‘ο πρόεδρός μας κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους το είπε στον Τραμπ. Και ο Τραμπ απάντησε θα κάνει τα απαραίτητα βήματα. Η τελική απόφαση ανήκει στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση Τραμπ σε αυτό το θέμα είναι αποφασισμένη. Από τη μέρα που εκλέχθηκε ο πρόεδρος Τραμπ δίνει σημασία στην Τουρκία. Πραγματικά είναι πολύ σημαντικό να δίνουν κατευθυντήριες οι δύο πρόεδροι για τους οδικούς χάρτες. Και με την παράδοση των F-35 δεν υπάρχει πρόβλημα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης