Ρωσία: Με αμοιβή 600.000 δολαρίων ο Σρέντερ παραμένει στο τιμόνι της Rosneft

srenter22

Ο Σρέντερ επανεξελέγη σήμερα πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της πετρελαϊακής εταιρείας - Οι μέτοχοι ενέκριναν και την αμοιβή του

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ επανεξελέγη πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft.

Ο Σρέντερ και το 2017, όταν είχε προταθεί από τη ρωσική κυβέρνηση για μέλος του ΔΣ της Rosneft, είχε δεχθεί έντονες επικρίσεις από Γερμανούς πολιτικούς, μεταξύ των οποίων και της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ. Ωστόσο ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει την απόφαση του να δεχθεί την θέση αυτή ως «προσωπική υπόθεση».

Πρόσφατα οι μέτοχοι της Rosneft στην ετήσια συνέλευση τους που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Κρασνογιάρσκ ενέκριναν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Ο μόνος που αποχώρησε από τον συμβούλιο ήταν ο πρώην οικονομολόγος της ExxonMobil Ντόναλντ Χάμφριζ την θέση του οποίου πήρε ο διευθύνων σύμβουλος της Marcuard Holding Ρούντολφ Χανς Γιόρκ. Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ διατήρησαν τις θέσεις τους.

Μεταξύ τους είναι πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ, ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Αντρεί Μπελοούσοφ, ο κύριος εκτελεστικός διευθυντής της Rosneft Ίγκορ Σέτσιν, ο καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών Όλεγκ Βιούγκιν,ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Nord Stream 2 AG Άρτουρ Ματτίας Βάρινγκ.

Εκτός των άλλων στο νέο διοικητικό συμβούλιο επανεξελέγη ο πρόεδρος του ομίλου της BP Ρόμπερτ Νταντλι και ο πρόεδρος της εταιρείας BP Energy do Brasil που είναι αρμόδιος για τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Βραζιλία, Ουρουγουάη Βενεζουέλα και Κολομβία Γκιλέρμο Κιντέρο, όπως επίσης και ο πρόεδρος της Glencore Αϊβαν Γκλαζενμπεργκ, και ο πρόεδρος αρμόδιος για την επιστημονική έρευνα του Qatar Foundation, Φαϊζάλ αλ Σουβαϊντι.

Οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν επίσης την αμοιβή του Γκέρχαρντ Σρέντερ με βάση τις αποδόσεις του 2017, η οποία ανέρχεται στις 600.000 δολάρια. Εγκρίθηκαν επίσης και οι αμοιβές των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Έτσι οι αμοιβές του προέδρου που είναι αρμόδιος για την επιστημονική έρευνα του Qatar Foundation και του προέδρου της Glencore ανέρχονται στις 530.000 δολάρια, ενώ των Ματίας Βάρινγκ και Ντόναλντ Χάμφριζ ανέρχονται στις 580.000 δολάρια και του Όλεγκ Βιούγκιν στις 565.000δολάρια.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 οι μέτοχοι της Rosneft ενέκριναν την αύξηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από τα 9 στα 11 μέλη, ώστε να μπορεί να ενταχθεί σe αυτό και ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Κερνάνε και πίνουν οι ίδιοι

Ότι κάνανε για χρόνια στους οργανισμούς , στις κρατικές επιχειρήσεις, στα πιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο, και στην Ελλάδα ιδιαίτερα που καθόριζαν τις αμοιβές των συμβούλων κολλητών που οι ίδιοι προσλάμβαναν . Και τσοπάνηδες και μπιστικοί και κλητήρες και άεργοι καφενόβιοι του κέντρου της Αθήνας, μαζί με περσόνια των τηλεοράσεων ήταν σύμβουλοι των διοικήσεων. Μοναχοί τους αποφασίζανε τις προσλήψεις μοναχοί τους πίνανε τις αμοιβές. Γιάννηδες και γιώργοτάκηδες κερνάγανε γιάννηδες και γιωργοτάκηδες πίνανε .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

NSpsGQ5y

Ο Βούτσιτς έλαβε την απόφαση για αποφυλάκιση διαδηλωτών μετά από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μαθητές της Γ' Λυκείου, σχολείου του Βελιγραδίου, έξω από την αστυνομική διεύθυνση, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος συμμαθητής τους