Ενυπωσιακή φωτό: Μέρκελ εναντίον Τραμπ - Έφυγε ο Αμερικανός πρόεδρος από το G7 στον Καναδά

merkelg7

Διαφώνησαν σε όλα - Έφυγε ο Τραμπ. Η Μέρκελ ανέβασε χαρακτηριστική φωτό στο instagram - Το Προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας ελπίζει σε μια συμφωνία σε επιμέρους ζητήματα που δεν περιλαμβάνει εμπόριο, κλιματική αλλαγή και προστασία του περιβάλλοντος

Τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης των G7 στον Καναδά, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποίησε σκληρά λόγια για τους εταίρους του και ιδίως για την Ευρωπαϊκή Άνωση και τον Καναδά και την πληρωμένη απάντηση του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος «σήκωσε το γάντι», η ομάδα της Κακγελάριού Μέρκελ έδειξε  μέσω του κοινωνικού δικτύου, την κατάσταση που επικρατεί στους ηγέτες των επτά μεγαλύτερων οικονομιών .

Με την ίδια της Καγκελάριο όρθια απέναντι στον μοναδικό καθιστό της συντροφιά, τον Πρόεδρο Τραμπ και με τους άλλους ηγέτες, όπως τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τον πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, να κρέμονται από τα χείλη της Άνγκελα Μέρκελ, η φωτογραφία αποτυπώνει εξαιρετικά το κλίμα στον Καναδά.

Νωρίτερα σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προγραμμάτιζε να αναχωρήσει από τη διάσκεψη της ομάδας των πιο αναπτυγμένων οικονομικά χωρών G7, πριν από τη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και την προστασία των ωκεανών.

Μία τέτοια κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ, θα τόνιζε τις “ρωγμές” που υπάρχουν στο πλαίσιο της G7, που έγιναν ακόμη πιο βαθιές μετά την επιβολή των δασμών για τις εισαγωγές προϊόντων στην αμερικανική αγορά.
merkel_insta

Ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ιαπωνία, είναι απίθανο να προχωρήσουν στην έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, με δεδομένες τις ουσιαστικές διαφοροποιήσεις που υπάρχουν μεταξύ των ΗΠΑ και των υπολοίπων κρατών-μελών της ομάδας G7 για το εμπόριο, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την εξεύρεση συμβιβασμών.

Ωστόσο γίνονται μεγάλες προσπάθειες στο παρασκήνιο ώστε να βρεθούν συμβιβασμοί, χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εξαπέλυσε αλλά και δέχθηκε επίθεση για μια σειρά αποφάσεών του από όλους σχεδόν τους υπόλοιπους ηγέτες.

Σε αυτο το πλαίσιο το Μέγαρο των Ηλυσίων γνωστοποίησε πως οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις «βρίσκονται σε καλό δρόμο» προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα τελικό ανακοινωθέν, κατά τη δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής που διεξάγεται στον Καναδά.

Υπάρχει «ισχυρή πιθανότητα» οι Επτά να υπογράψουν ένα κοινό ανακοινωθέν, σύμφωνα με το Παρίσι.

Όμως το κείμενο δεν θα περιλαμβάνει ομοφωνία των μερών στον τομέα του κλίματος, του περιβάλλοντος και της μόλυνσης των ωκεανών από πλαστικό: οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθούν μοναχικό δρόμο στα θέματα αυτά, σε ένα σχήμα «6+1» όπως στη σύνοδο της G7 το 2017 στην Ιταλία για το θέμα της συμφωνίας του Παρισιού, από την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ.

Για το εμπόριο, οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται για μια συμβιβαστική διατύπωση που θα καλεί για τον εκσυγχρονισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, προκειμένου να ικανοποιηθεί η αμερικανική αντιπροσωπεία, που αρνείται «οποιαδήποτε διατύπωση η οποία μπορεί να αφήνει να εννοηθεί μια ενίσχυση του πολυμερούς συστήματος και του ΠΟΕ».

Σύμφωνα με τη γαλλική αντιπροσωπεία, στο κείμενο μπορεί να αναγνωρίζεται πως «ένα διεθνές πλαίσιο στη βάση κοινών κανόνων είναι επωφελές για όλους, παρά ένα μονομερές διάβημα το οποίο δεν δημιουργεί καταστάσεις όπου όλοι κερδίζουν».

Οι ηγέτες συναντήθηκαν αργά χθες βράδυ στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας συμφωνίας και ακολούθησαν στη διάρκεια της νύχτας συναντήσεις των διπλωματικών συμβούλων τους.

Το πρωί, «είχαμε σχεδόν καταλήξει σε μια συμφωνία, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε την επιθυμία να συμβάλει σε μια συμφωνία», δήλωσε στους δημοσιογράφους Γάλλος προεδρικός σύμβουλος.

Η σύνοδος κορυφής τελειώνει το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα). Ο Αμερικανός πρόεδρος αναχώρησε πριν τελειώσει προκειμένου να μεταβεί στη Σιγκαπούρη όπου την Τρίτη αναμένεται να συναντήσει τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Πριν φύγει από το Κεμπέκ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις «εξαιρετικά παραγωγικές» συζητήσεις για το εμπόριο με τους ομολόγους του.

ΣΧΟΛΙΑ (129)

LK

Η στάση του σώματος τα λέει όλα! Μόνος, κοκκαλωμένος κι αμίλητος....Γι αυτό έφυγε και νωρίτερα σαν τον κλέφτη...

zz

Και το μυαλό κότας που έχεις , αφού δεν κατάλαβες ότι πρόκειται για φωτομοντάζ .

Όπως είπε κι ο Χριστός: "εκτέλεσται"

Διάβασα το άρθρο σας και θυμήθηκα τον Φατσέα από το Κολοκοτρωνίτσι!!! Χαχαχα!!!

Γκαντεμοσκυλο

Ούτε γιά απλήρωτη πορνοστάρ δέν τήν βλέπει τήν Μέρκελ, μεγάλε Τραμπ παρτους τά βρακιά νά είναι έτοιμη γιά τό επόμενο gay pride...οοολοι στά τέσσερα....

@

Η Μέρκελ είναι στα 4 μπροστά στον Άρχοντα!!!!!!!!!

Τάκης

Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία οι ηττημένοι του Β ΠΠ. Η Γαλλία απελευθερώθηκε από της ΗΠΑ. όλοι τους ανοικοδομηθηκαν και γίνανε ισχυροί με τα λεφτά των Η.Π.Α. Για χρόνια οι Η.Π.Α. τους προστατεύουν από μια σοβιετική επέλαση που θα κυρίευε την Ευρώπη σε λίγες μέρες. Βλέπουμε πως δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους. Στις ΗΠΑ θα πρέπει να μελετήσουν την βυζαντινή ιστορία για να καταλάβουν με ποιους έχουν να κάνουν. Οι βυζαντινοί προστάτευαν την Δύση από όλους τους εξ ανατολών κίνδυνους. Η Δ. Ευρώπη αναπτύχθηκε χάρη στην Α. Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Η παρακμή της αυτοκρατορίας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα εμπορικά προνόμια που παραχώρησε στις ιταλικές πόλεις. Τα αποτελέσματα γνωστά.

zz

Καταρχάς (Τάκης ) το δεύτερο μέτωπο οι ΗΠΑ άνοιξαν στις 6 Ιουνίου του 1944 όταν τα Σοβιετικά στρατεύματα βρισκόταν μια ανάσα από τα Γερμανικά σύνορα , δεύτερων – ναι μεν έδωσαν μεταπολεμικά χρήματα οι ΗΠΑ στους Ευρωπαίους όχι από ουμανισμό , έδωσαν δάνεια πχ 1 Δολάριο και εισέπραξαν 5 Δολάρια , ο άλλος λόγος του 2 μετώπου από της ΗΠΑ στο Ευρωπαϊκό θέατρο πολέμου ήταν τα σχέδια Τσόρτσιλ , επίθεση κατά ΕΣΣΔ αμέσως μετά την συνθηκολόγηση της Γερμανίας και χρησιμοποίηση τον εναπομενόντων Γερμανικών στρατευμάτων στο Ανατολικό μέτωπο , άρα μη παρουσιάζεις τους Αμερικανούς ως απελευθερωτές , ένας απελευθερωτής δεν βομβαρδίζει μια πόλη μόνο και μόνο επειδή εκεί έχει ο άλλος την βιομηχανία του , αυτό το κάνεις στην αρχή του πολέμου και όχι στο τέλος όταν είναι ακίνδυνος , Αμερικανοί και Βρετανοί ισοπέδωσαν την Δρέσδη μετά έδωσαν χρήματα στους Γερμανούς για να τους έχουν δούλους (επισήμανση - μέχρι σήμερα τους έχουν) .Άρα η προστασία των Ευρωπαίων από τους Σοβιετικούς είναι παραμύθι για μικρά παιδιά , η Σοβιετική αρκέστηκαν με αυτά που συμφώνησαν με την Δύση στην Γιάλτα , λες να μελετήσουν οι ΗΠΑ την Βυζαντινή ιστορία , γιατί να την μελετήσουν , για να μάθουν πώς να παραδώσουν στους εχθρούς την χώρα τους όπως έκαναν οι Βυζαντινοί και συνεχίζουν σήμερα οι (σύγχρονοι ) ΕΛΛΗΝΕΣ ?Αποφάσισε τέλος πάντων ποιος φταίει , το Βυζάντιο η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ?

Περεστρόικα

Αυτά νά τά πεις σέ κάποιον που έζησε τό σιδηρούν παραπέτασμα νά σέ έχει στά τέσσερα γιά μήνες μπας και βάλεις μυαλό...

Ο Θεός είναι μεγάλος και

Nα ζήσει ο Τράμπ ο ηγέτης που δεν μασάει γιατί χωρίς αυτόν θα μας είχε κάνει κιμά η πολιτική ορθότητα. Σφαλιάρες στην μέρκελ και κλάμα οι εδω υποτακτικοί της.Ο αλέξης ο μπακακάκος η φώφη και ο κούλης που μαζί με τον πανύβλακα προδότη υιό δεν ξέρουν τι θα πουν στα αφεντικά της λέσχης μπίντελμπεργκ. Στις εκλογές θα πέσει πολύ κλάμα απο δαύτους

σtp

Σας έχει γραμμένους όλους και όλες ο έμπορος Τράμπ . Δεν είναι πολιτικάντης σαν τον Ομπάμα , Κλίντον κλπ. Το βλέπω όσο και να τον πολεμά το σύστημα όλο , το παγκόσμιο, να ξαναβγαίνει πρόεδρος για μια ακόμη τετραετία. όσο για την Μέρκελ, Μακρόν και λοιπούς ηγέτες ο Τράμπ δεν είναι Αλέξης , ΓΑΠ , Σαμαράς και Βενιζέλος.

Αθηναίος

Ο Πρόεδρος Τραμπ όπως βλέπετε έχει αμυντική στάση. Μη λέτε πολλά επειδή δεν γνωρίζετε. Ξέρει εκ των έσω τι είναι ωφέλιμο για την χώρα του και που τους ρίχνουν στη G7.Επίσης που ενιαίοι άλλες ισχυρές χώρες Κινα και Ρωσία ;

Xm

Δεν έχουμε ελπίδα. Ο Τραμπ βάζει δασμούς στην Ευρώπη και οι Ευρωπαίοι (?) Έλληνες χαίρονται.

έτσι

εσύ σίγουρα δεν έχεις βλάκα, τι εξάγεις στις ΗΠΑ ; γιατί να μην χαίρεσαι που θα την πιούν τα τσουτσέκια οι γερμανοί ;

Ρεαλιστης

Τσουτσεκια ξε τσουτσεκια, Porsche και BMW ονειρεύεσαι να αγορασεις. Μαθε επισης οτι σε πολεμο δασμων χανουν παντα οι καταναλωτες και απο τις δυο μεριες.

nk

To ΑΕΠ της Αμερικης πανω απο 20 τρις ειναι μεγαλυτερο απο ολης της Ευρωπης περιπου 19τρις.Η μονη που μπορει να κοιταξει στα ματια την Αμερικη ειναι η Κινα με 14τρις.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης