Συνεχίζεται το πολιτικό «χάος» στην Ιταλία - Αλλεπάλληλες συσκέψεις των αρχηγών των δύο αντισυστημικών κομμάτων

Συνεχίζεται το πολιτικό «χάος» στην Ιταλία - Αλλεπάλληλες συσκέψεις των αρχηγών των δύο αντισυστημικών κομμάτων

Ο ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρων θέλει τον καθηγητή Τζιουζέπε Κόντε στο αξίωμα του πρωθυπουργού - Το όνομα του ευρωσκεπτικιστή Πάολο Σαβόνα εξακολουθεί να ακούγεται για υπουργείο - όχι στο Οικονομικών

ital_09
Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στην Ιταλία τις τελευταίες ώρες για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου στη τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Ο ηγέτης της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι επιστρέφει εσπευσμένα στη Ρώμη για συνομιλίες με τον αρχηγό του κινήματος «Πέντε Αστέρων» Λουίτζι ντι Μάιο, ο οποίος ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα ομιλία του στη Λομβαρδία.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα συναντά τους προέδρους των δύο σωμάτων του ιταλικού κοινοβουλίου -της Βουλής και της Γερουσίας- ενώ ο καθηγητής Τζιουζέπε Κόντε επιστρέφει εσπευσμένα στην ιταλική πρωτεύουσα αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους φοιτητές του στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας.

Ο ηγέτης του Κινήματoς των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο έχει σηκώσει τα μανίκια για να μην πραγματοποιηθούν οι εκλογές.

Χθες, ο εντολοδόχος τεχνοκράτης πρωθυπουργός Κάρλο Κοταρέλι ανακοίνωσε ότι επανήλθαν στο προσκήνιο προοπτικές για τη δημιουργία κυβέρνησης πολιτικών, ενώ ανέβαλε για ακόμη μία φορά να ανακοινώσει υπουργικό συμβούλιο τεχνοκρατών εξαιτίας «οικονομικών αναταράξεων και άλλων καταστάσεων».
Κλείσιμο

Πηγή κοντά στον πρόεδρο Ματαρέλα, ο οποίος προκάλεσε τη νέα κρίση ασκώντας βέτο στο διορισμό του ευρωσκεπτικιστή Πάολο Σαβόνα ως υπουργού Οικονομικών, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ιταλίας και ο εντολοδόχος πρωθυπουργός αποφάσισαν να μην βιαστούν ώστε να προκριθεί μία πολιτική λύση.

Την πρωτοβουλία των κινήσεων φαίνεται πως έχει αναλάβει ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο, ο οποίος έκανε έκκληση προς τον Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας του Βορρά ώστε να μην επιμείνει στον διορισμό του Σαβόνα στο υπουργείο Οικονομικών ώστε τα δύο κόμματα να μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Ωστόσο, το όνομα του Σαβόνα ακούγεται έντονα για άλλο χαρτοφυλάκιο.

Στην Ιταλία, πάντως, αναλυτές σημειώνουν ότι μπορεί η Λέγκα του Βορρά να προκρίνει το ενδεχόμενο εκλογών, όμως η πιθανότητα αυτές να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο δεν ενθουσιάζει τον Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος εκτιμά ότι οι κάλπες εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών δεν θα είναι προς το συμφέρον του κόμματός του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης