ΓΓ ΠΟΕ: Κινδυνεύουν πολλές θέσεις εργασίας από έναν εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας

ggpoe_009

«Καθώς ζούμε σε μια αλληλοσυνδεόμενη οικονομία, οι συνέπειες θα ήταν πιθανότατα παγκόσμιες και θα είχαν επιπτώσεις και πέρα των άμεσα εμπλεκόμενων χωρών», υπογράμμισε ο Αζεβέντο 

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WTO) Ρομπέρτο Αζεβέντο προειδοποίησε σήμερα για τους κινδύνους μιας κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας, υποστηρίζοντας ότι θα κινδύνευαν «πολλές θέσεις εργασίας».

«Δεν είναι δυνατόν να εκτιμήσουμε με ακρίβεια τις συνέπειες μιας σφοδρής κλιμάκωσης, αλλά θα ήταν σημαντικές», προειδοποίησε ο Αζεβέντο μιλώντας στη Διεθνή Νομισματική και Χρηματοπιστωτική Επιτροπή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Μια ρήξη στις εμπορικές σχέσεις των μεγαλύτερων οικονομικών θα μπορούσε να εκτροχιάσει την ανάκαμψη των τελευταίων ετών, να απειλήσει την οικονομική ανάπτυξη και να θέσει σε κίνδυνο πολλές θέσεις εργασίας», συνέχισε.

«Καθώς ζούμε σε μια αλληλοσυνδεόμενη οικονομία, οι συνέπειες θα ήταν πιθανότατα παγκόσμιες και θα είχαν επιπτώσεις και πέρα των άμεσα εμπλεκόμενων χωρών», υπογράμμισε ο Αζεβέντο τονίζοντας ότι «οι φτωχές χώρες θα ήταν αυτές με τις μεγαλύτερες απώλειες».

Ο WTO τους τελευταίους μήνες κατηγορείται ότι δεν κατάφερε να επιλύσει αποτελεσματικά τις εμπορικές διαφορές μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας η οποία επικρίνεται συχνά για την υπερπαραγωγή χάλυβα και γιατί δεν τηρεί τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου.

Εκτός από τον Αζεβέντο, στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ πολλοί πολιτικοί και οικονομολόγοι απηύθυναν έκκληση να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

systrom-krieger

Οι Σίστρομ και Κρίγκερ αποχωρούν από τις θέσεις του εκτελεστικού διευθυντή και του υπεύθυνου τεχνικών υπηρεσιών για να εξερευνήσουν «την περιέργεια και την καινοτομία τους»

bring-back-our-money1

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, τα χρήματα µεταφέρθηκαν με ένα κοντέινερ στην πρωτεύουσα Μονρόβια, αφού τυπώθηκαν στο Λίβανο και τη Σουηδία στο χρονικό διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2017 και Απριλίου 2018

trumpthumbsweb

Ο Τραμπ, που επιδιώκει να επαναδιαπραγματευτεί εμπορικές συμφωνίες με αρκετές χώρες, δήλωσε ότι η αναθεωρημένη συμφωνία θα μειώσει την γραφειοκρατία και θα αυξήσει την ευημερία στις ΗΠΑ και την Νότια Κορέα