Μερικές χιλιάδες κάτοικοι της ΠΓΔΜ έκαναν διαδήλωση στα Σκόπια το μεσημέρι της Κυριακής κατά της αλλαγής του ονόματος της χώρας.
Τα κύρια αιτήματά τους ήταν να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και να προσφύγει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ στα Ηνωμένα Έθνη για αναγνώριση της χώρας με το συνταγματικό της όνομα.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων και φώναζαν «Είμαστε “Μακεδόνες”» ανεμίζοντας σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας, που ήταν η πρώτη σημαία της χώρας έως ότου η χρήση της απαγορεύτηκε με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995.
«Είμαστε εδώ επειδή […] το όνομα, η ταυτότητα, το Σύνταγμα και η γλώσσα είναι ζητήματα στα οποία πρέπει να υιοθετήσουμε μία σκληρή στάση», είπε στο πλήθος μία από τους διοργανωτές της πορείας, σύμφωνα με το Reuters.
Κλείσιμο
Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από το κίνημα «Είμαστε η Μακεδονία», το οποίο απορρίπτει κάθε αμφισβήτηση της «μακεδονικής» ταυτότητας της FYROM.
Βέβαια δεν έλειψαν και οι φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την κρίση ταυτότητας και τη σύγχυση που επικρατεί στους Σκοπιανούς με μερικούς από αυτούς να ντύνονται... αρχαίοι Μακεδόνες με ασπίδες με το... βρετανικό λιοντάρι
Το κρατικό πρακτορείο MIA μετέδωσε πως συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία.
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»
Με μια τεράστια γκάμα εξειδικευμένων προϊόντων που εκτείνεται σε 24 βασικές σειρές, η Mapei Hellas δεν προσφέρει απλώς χημικά και δομικά προϊόντα για την κατασκευή. Προσφέρει τη βεβαιότητα ότι το έργο σας θα ολοκληρωθεί σωστά και θα αντέξει στον χρόνο.
Η Groupama Ασφαλιστική μετατρέπει τη σύγχρονη ασφάλιση αυτοκινήτου σε ένα δυναμικό εργαλείο προστασίας, που ακολουθεί τον ρυθμό της καθημερινότητας και τις πραγματικές ανάγκες κάθε οδηγού.