ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη – Ένας νεκρός από την καταιγίδα Eleanor στη Γαλλία

Φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη – Ένας νεκρός από την καταιγίδα Eleanor στη Γαλλία

Ατυχήματα, διακοπή ηλεκτροδότησης, χάος στις συγκοινωνίες από την καταιγίδα

Φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη – Ένας νεκρός από την καταιγίδα Eleanor στη Γαλλία
Ένας νεκρός και 15 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός της καταιγίδας Eleanor στη Γαλλία. Η καταιγίδα, η τέταρτη φέτος το χειμώνα στη δυτική Ευρώπη, πνέει με ταχύτητα μέχρι και 160 χιλιόμετρα την ώρα και έχει προκαλέσει πολλά ατυχήματα και προβλήματα σε αεροπορικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. 

Ο νεκρός είναι ένας νεαρός 21 ετών, που έκανε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Μοριγιόν, στις Άλπεις. Ο σκιέρ καταπλακώθηκε από ένα δένδρο και σκοτώθηκε. Άλλοι 15 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε όλη τη χώρα κυρίως λόγω πτώσης δένδρων και άλλων αντικειμένων. Οι τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. 

Την ίδια ώρα, η κυκλοφορία σε εθνικούς και περιφερειακούς οδικούς άξονες, αλλά και στο σιδηροδρομικό δίκτυο γίνεται με δυσκολία σε πολλές περιοχές. Οι άνεμοι ξερίζωσαν δένδρα, έκοψαν ηλεκτρονικά καλώδια και έριξαν στο οδόστρωμα διάφορα αντικείμενα. Παράλληλα, περίπου 225.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. 

Κλείσιμο
Στο Παρίσι, ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε για λόγους ασφαλείας, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι επισκέπτες από τις ισχυρές ριπές του ανέμου, ενώ κλειστά παραμένουν πάρκα, δημόσιοι κήποι και νεκροταφεία. 


Κακοκαιρία σε όλη την Ευρώπη

Ριπές ανέμων και σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν επίσης την Αγγλία, την Ιρλανδία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τα παράλια της Ισπανίας. 

Στη Βρετανία, ιδίως στις νότιες περιοχές, σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες. Στο Έιλσμπερι, στα βορειοδυτικά του Λονδίνου, ο άνεμος σήκωσε δύο τραμπολίνα που κατέληξαν πάνω σε μια σιδηροδρομική γραμμή. Εργαζόμενος στους σιδηροδρόμους χαρακτήρισε «απίστευτο να πετάξει στον αέρα ένα τραμπολίνο και να βρεθεί πάνω στις γραμμές». 

Προβλήματα στις συγκοινωνίες 

Λόγω των ισχυρών ανέμων, που έφτασαν τα 163 χιλιόμετρα την ώρα στην Ελβετία και τα 147 χιλιόμετρα στη βόρεια Γαλλία, σε πολλές χώρες σημειώθηκαν προβλήματα στις αεροπορικές συγκοινωνίες. Στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού το πρωί παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην αναχώρηση του 60% των πτήσεων. Σύμφωνα με μετεωρολόγο, τέτοιοι ισχυροί άνεμοι έχουν να σημειωθούν στην περιοχή του Παρισιού και του Ρουασί από το 2010. 


Ακυρώθηκαν πτήσεις στο Άμστερνταμ και στη Φρανκφούρτη

Τουλάχιστον 252 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Σχίπολ του Άμστερνταμ. Ένας πεζός τραυματίστηκε στην κεντρική Ολλανδία από πτώση δέντρου.

Πολύωρες καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων σημειώθηκαν επίσης στο αεροδρόμιο του Στρασβούργου και περίπου 20 πτήσεις ακυρώθηκαν στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας. 

Προβλήματα αναφέρθηκαν και στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ελβετίας έχει εκδώσει προειδοποίηση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Πολλοί δρόμοι έκλεισαν προληπτικά, λόγω φόβων για πλημμύρες. Παράλληλα, διακόπηκε εν μέρει η κυκλοφορία των τρένων στο Κανόντι Άπεντσελ, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά. 

Αυτοκινητόδρομοι έχουν κλείσει επίσης και στην Αγγλία, όπου δέντρα ξερριζώθηκαν και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ανέμους.Στην Ιρλανδία, 27.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό, ενώ έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε 123.000. 

Στην Ισπανία, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επικίνδυνα φαινόμενα στα βόρεια παράλια της χώρας, όπου τα κύματα της θάλασσας μπορεί να φτάσουν σε ύψος ακόμη και τα επτά μέτρα.

Μέχρι και 200 χλμ την ώρα


Η καταιγίδα κατευθύνεται πλέον προς τα νοτιοανατολικά και το βράδυ αναμένεται να πλήξει την Κορσική, με ανέμους που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης