Προκαλεί ο Κιλιτσντάρογλου: Το 2019 θα έρθω να πάρω τα 18 νησιά από την Ελλάδα!

Προκαλεί ο Κιλιτσντάρογλου: Το 2019 θα έρθω να πάρω τα 18 νησιά από την Ελλάδα!

«Αυτά τα έλεγαν μία περίοδο και για την Κύπρο ‘Μολών λαβέ’. Και ο αείμνηστος Ετζεβίτ τι έκανε; Πήγε και την πήρε», ήταν οι δηλώσεις του αρχηγού του CHP

Προκαλεί ο Κιλιτσντάρογλου: Το 2019 θα έρθω να πάρω τα 18 νησιά από την Ελλάδα!
Ξεπέρασε κάθε όριο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας. Μετά το βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Ενγκίν Αλτάι, ο οποίος είχε προκαλέσει λέγοντας «όπως ήρθαν οι Έλληνες, έτσι θα φύγουν», αναφερόμενος στα ελληνικά νησιά, την «σκυτάλη» πήρε τις τελευταίες δύο μέρες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, βρίσκοντας πάτημα για να κερδίσει εθνικιστές ψηφοφόρους.

O κ. Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε σήμερα ότι: «η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου, συν μία βραχονησίδα. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας μου απάντησε ‘Έλα και πάρ’ τα’ (μολών λαβέ). Θα έρθω το 2019 και θα πάρω όλα αυτά τα νησιά. Γιατί το λέω, ξέρετε; Αυτά τα έλεγαν μία περίοδο και για την Κύπρο ‘Μολών λαβέ’. Και ο αείμνηστος Ετζεβίτ τι έκανε; Πήγε και την πήρε».

Στη συνέχεια ο κ. Κιλιτσντάρογλου επέκρινε και τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας: «από το φόβο του ούτε μια απάντηση δεν μπορεί να δώσει. Πού είναι ότι είσαι ηγέτης του κόσμου;».  «Εγώ μπορώ να πεθάνω για τη χώρα μου. Εθνικότητα είναι να προστατεύεις τη χώρα σου μέχρι τον τελευταίο κόκκο άμμου», είπε ο Κιλιτσντάρογλου συμπληρώνοντας «έχουν καταλάβει 18 νησιά και κανείς δε λέει τίποτα».

Κλείσιμο



Χτεσινές δηλώσεις περί «κατοχής»
Χθες, σε κλειστή ενημέρωση δημοσιογράφων, αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας για τα νησιά του Αιγαίου, ο Κιλιτσντάρογλου επεσήμανε πως «είναι γνωστό ότι η Ελλάδα κατέλαβε τα νησιά με 5.000 στρατιώτες της, σε 13 διαφορετικές περιοχές. Όταν γίνει κυβέρνηση το CHP θα φύγουν όπως ήρθαν».

Αντίπαλος με τον Ερντογάν, αλλά χρησιμοποιεί ίδια ρητορική και μάλιστα αυτό φαίνεται, από τη στιγμή που τα λεγόμενά του αναπαρήγαγαν οι φιλο-ερντογανικές εφημερίδες Milliyet, Hürriyet, Habertürk, Cumhuriyet και Birgün.

Από την πλευρά του, στο ίδιο βέβαια κλίμα, σχολίασε και ο βουλευτής του CHP, Μουσταφά Μπαλμπάι, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Καταθέσαμε επίκαιρες ερωτήσεις. Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν είπε τίποτα και ρωτήσαμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μας διαβίβασε επίσημη απάντηση σύμφωνα με την οποία το ζήτημα της κατάληψης στα νησιά δεν είναι δική του ευθύνη. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας απάντησε στον αρχηγό μας που έθεσε το ζήτημα στην ατζέντα, με τρόπο που ξεπέρασε τα όριά του και λέγοντας:

«Μολών Λαβέ». Να δείτε τη σιωπή του δικού μας Υπουργού Εθνικής Άμυνας και να δείτε την αδιακρισία της Ελλάδας. Καταλήφθηκε και η συνείδηση των μελών του AKP ή όχι; Επίσης η αιτία της ερώτησής μας στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας είναι ο εξοπλισμός αυτών των νησιών [από την Ελλάδα]. O Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νουρετίν Τζανικλί, μας απάντησε λέγοντας ότι αυτό το ζήτημα ενδιαφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών. Πολύ λυπηρή απάντηση. Αυτοί που θέτουν τη Λωζάννη προς συζήτηση σε κάθε ευκαιρία, [πρέπει] πρώτα να προστατεύουν τα «κέρδη» της Λωζάννης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης