Γερμανία: Από στιγμή σε στιγμή η κρίσιμη συνάντηση του Γερμανού προέδρου Στάινμαγερ με τον Mάρτιν Σουλτς

Γερμανία: Από στιγμή σε στιγμή η κρίσιμη συνάντηση του Γερμανού προέδρου Στάινμαγερ με τον Mάρτιν Σουλτς

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αλλά και πρώην υποψήφιος καγκελάριος θα συστήσει στον πρόεδρο του κόμματος SPD -στο οποίο ανήκει και ο ίδιος- να συνομιλήσει τουλάχιστον με τους Χριστιανοδημοκράτες και να μην αποκλείσει επί της αρχής το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας

Γερμανία: Από στιγμή σε στιγμή η κρίσιμη συνάντηση του Γερμανού προέδρου Στάινμαγερ με τον Mάρτιν Σουλτς
«Τσάι ή καφέ;», θα ρωτήσει ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ
τον Μάρτιν
Σουλτς. «
Καφέ και σκέτο,παρακαλώ», θα είναι η απάντηση του ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών, από τα χείλη του οποίου κρέμεται σήμερα η Γερμανία και κυρίως η
Κλείσιμο
Μέρκελ. Ο Στάινμαγερ θα προσπαθήσει να πείσει τον Σουλτς να πει το "ναι" για μία ακόμη φορά για τον σχηματισμό ενός "μεγάλου συνασπισμού".

Την ίδια ώρα, πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να πείσουν τη Γερμανίδα καγκελάριο να δεχτεί το ενδεχόμενο κυβέρνησης μειοψηφίας, κάτι που η ίδια έχει απορρίψει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι προτιμά τις πρόωρες εκλογές.

Η γερμανική εφημερίδα "Bild" επέλεξε να ακτινογραφήσει τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο κλίμα των ημερών: σ΄ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το άστρο στην κορυφή του δέντρου απεικονίζει τον Γερμανό πρόεδρο και ακολουθούν οι χριστουγεννιάτικες μπάλες με τις φιγούρες των στελεχών των πολιτικώνκομμάτων: Μέρκελ (Χριστιανοδημοκράτες) , Οζντεμίρ (συμπρόεδρος των Πρασίνων), Χορστ Ζεέχοφερ (Χριστιανοκοινωνιστές),Μάρτιν Σουλτς (Σοσιαλδημοκράτες), Κριστιάν Λίντνερ (Ελεύθεροι Δημοκράτες).  




Μετά τις συνομιλίες του με τους επικεφαλής των Πρασίνων, των Ελεύθερων Δημοκρατών, των Χριστιανοκοινωνιστών αλλά και άλλων θεσμικών παραγόντων, ο Σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος της Γερμανίας θα επιχειρήσει να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις του Σουλτς και να διαπιστώσει πόσο κατηγορηματικό είναι το "όχι" του στο ενδεχόμενο νέας κυβερνητικής συνεργασίας με τους Χριστιανοδημοκράτες. Όπως δήλωσε την περασμένη Κυριακή σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Die Welt", έτσι και σήμερα ο Γερμανός Πρόεδρος αναμένεται να προειδοποιήσει για τις συνέπειες νέων εκλογών. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αλλά και πρώην υποψήφιος καγκελάριος θα συστήσει στον πρόεδρο του κόμματος SPD -στο οποίο ανήκει και ο ίδιος- να συνομιλήσει τουλάχιστον με τους Χριστιανοδημοκράτες και να μην αποκλείσει επί της αρχής το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας.

Είναι γνωστό ότι ο Σταινμάγερ είναι υπέρ σταθερών κυβερνήσεων και όχι υπέρ πειραμάτων, τύπου κυβερνήσεων μειοψηφίας. Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Μάρτιν Σουλτς τελικώς θα υπαναχωρήσει ενδίδοντας στις εντεινόμενες τα τελευταία 24ωρα πιέσεις που δέχεται κυρίως από στελέχη του κόμματός του να "σφίξει" το χέρι της Μέρκελ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης