Οι Ευρωπαίοι ηγέτες βάζουν «στοπ» στην προενταξιακή βοήθεια προς την Τουρκία
Η Μέρκελ προέτρεψε τους εταίρους της την Πέμπτη να διακόψουν τη χορήγηση στην Τουρκία των κεφαλαίων που συνδέονται με την προσπάθειά της να ενταχθεί στην ΕΕ
Η κατάσταση στην Τουρκία σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απαράδεκτη, τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και πρόσθεσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης ή διακοπής της προενταξιακής βοήθειας που χορηγείται στην Άγκυρα με «υπεύθυνο τρόπο».
Η Μέρκελ προέτρεψε τους εταίρους της την Πέμπτη να διακόψουν τη χορήγηση στην Τουρκία των κεφαλαίων που συνδέονται με την προσπάθειά της να ενταχθεί στην ΕΕ. Υπέρ της θέσης της γερμανίδας καγκελαρίου τάχθηκαν το Βέλγιο και η Ολλανδία.
Όμως στις δηλώσεις της προς δημοσιογράφους μετά το δείπνο των ηγετών, στο οποίο συζητήθηκαν οι σχέσεις με την Τουρκία, η Μέρκελ τόνισε ότι θέλει να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή θέση όσον αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και πρόσθεσε πως ο διάλογος με την Άγκυρα θα πρέπει να συνεχιστεί.
Η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ακόμη ότι δεν προβλέπει τη διεξαγωγή συνομιλιών με την Άγκυρα για την διεύρυνση της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την ΕΕ.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς