Απόλυτο φαβορί για την προεδρία της Λιβερίας ο Ζορζ Γουεά

Απόλυτο φαβορί για την προεδρία της Λιβερίας ο Ζορζ Γουεά

Συγκεντρώνει ποσοστό 39% με καταμετρημένο το 95,6% των ψήφων - Μεγάλη η διαφορά με τον Ζοζέφ Μποακάι με τον οποίο θα αναμετρηθούν στον β' γύρο τον Νοέμβριο

Απόλυτο φαβορί για την προεδρία της Λιβερίας ο Ζορζ Γουεά
Ο πρώην άσος των γηπέδων Ζορζ Γουεά είναι πλέον ο επικρατέστερος διάδοχος της Ελεν Τζόνσον Σίρλιφ στη θέση του πρόεδρου της Δημοκρατίας της Λιβερίας. 

Ο πρώην ποδοσφαιριστής με την εξαιρετική καριέρα στη Μίλαν και την Παρί Σεν Ζερμέν, πήρε την πρώτη θέση στις σημερινές εκλογές της χώρας, συγκεντρώνοντας ποσοστό 39% με καταμετρημένο το 95,6% των εκλογικών τμημάτων.

Κλείσιμο
Δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία που θα του εξασφάλιζε την εκλογή από τον πρώτο γύρο, όμως η διαφορά του είναι μεγάλη από τον αντιπρόεδρο, Ζοζέφ Μποακάι (29,1%), με τον οποίο θα αναμετρηθεί στον β΄ γύρο του Νοεμβρίου. Τρίτος με 9,8% είναι ο δικηγόρος Σαρλ Μπρουμσκίνε. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και «άγγιξε» το 75%.
 
Ο Γουεά είναι 51 ετών και για μία δεκαετία (1990-2000) έλαμψε στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα και το 1995, τη χρονιά που πραγματοποίησε τη μετακίνηση από την Παρί στη Μίλαν, έγινε ο πρώτος και μοναδικός Αφρικανός που κατέκτησε τη «Χρυσή Μπάλα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης