Συρία: Οι εναπομείναντες τζιχαντιστές στην Ράκα θα πολεμήσουν «μέχρι θανάτου»

Συρία: Οι εναπομείναντες τζιχαντιστές στην Ράκα θα πολεμήσουν «μέχρι θανάτου»

Περίπου  400 τζιχαντιστές παραμένουν σε ένα μικρό μέρος της πόλης - Έχουν περικυκλωθεί από τις δυνάμεις που με την στήριξη των ΗΠΑ επιχειρούν για την ανακατάληψη του τελευταίου προπύργιού τους

Συρία: Οι εναπομείναντες τζιχαντιστές στην Ράκα θα πολεμήσουν «μέχρι θανάτου»
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν απομείνει στην συριακή πόλη της Ράκα αναμένεται να πολεμήσουν μέχρι θανάτου, αλλά κάποιοι μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης παραδίδονται τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι δυνάμεις που με την στήριξη των ΗΠΑ επιχειρούν για την ανακατάληψη του τελευταίου προπύργιου τους, έχουν περικυκλώσει τις τελευταίες δυνάμεις του ΙΚ, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού, ο συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον.

Ο Ντίλον τόνισε ότι αξιωματούχοι του Πολιτικού Συμβουλίου της Ράκα, μιας τοπικής κυβέρνησης που έχει την έδρα της στο βόρειο τμήμα της πόλης, διαπραγματεύονται την αποχώρηση χιλιάδων αμάχων που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στους θύλακες του ΙΚ, σύμφωνα με τον διεθνή συνασπισμό.
Εντούτοις ο εκπρόσωπος επισήμανε ότι ο συνασπισμός δεν θα στηρίξει καμία διαπραγμάτευση για αποχώρηση τζιχαντιστών.

«Ο συνασπισμός δεν θα συμμετέχει σε μια συμπεφωvημέvη διευθέτηση. (Αλλά) προτρέχουμε από όσα συζητιούνται τώρα…καθώς (το Συμβούλιο) προσπαθεί να απομακρύνει τους αμάχους», δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, έως και 400 τζιχαντιστές παραμένουν σε ένα μικρό μέρος της πόλης, και βρίσκονται περικυκλωμένοι από τις δυνάμεις του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού (SDF), μια συμμαχία Κούρδων και Αράβων.

«Έχουμε κάθε λόγο να περιμένουμε ότι οι ξένοι μαχητές (του ΙΚ) θα πολεμήσουν μέχρι τέλους- αποτελούν ένα σκληροπυρηνικό μέρος των (ξένων) μαχητών».

«Αλλά παρατηρούμε εδώ και ένα μήνα ότι κατά μέσο όρο τέσσερις με πέντε ξένοι τζιχαντιστές παραδίδονται κάθε εβδομάδα, ανάμεσά τους εμίρηδες – τοπικοί ηγέτες εντός της πόλης», σημείωσε ο Ντίλον.
Οι SDF, που έχουν ανακαταλάβει το 90% της πόλης, ανέφεραν την Κυριακή ότι η ανακοίνωση της πλήρους απελευθέρωσης της Ράκας θα γίνει εντός ημερών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης