Ειδικές Δυνάμεις: «Σκοτώστε τον γιο του Μπιν Λάντεν πριν αντιγράψει τον πατέρα του»

Ειδικές Δυνάμεις: «Σκοτώστε τον γιο του Μπιν Λάντεν πριν αντιγράψει τον πατέρα του»

Τουλάχιστον 40 άντρες της SAS βρίσκονται διάσπαρτα στη Συρία και τον κυνηγούν - Σε προηγούμενα ηχητικά του μηνύματα, ο γιος μπιν Λάντεν ζητούσε εκδίκηση για τον πατέρα του, να γίνουν επιθέσεις εναντίον των «αμερικανικών, γαλλικών και ισραηλινών συμφερόντων στην Ουάσινγκτον, στο Παρίσι και στο Τελ Αβίβ

Ειδικές Δυνάμεις: «Σκοτώστε τον γιο του Μπιν Λάντεν πριν αντιγράψει τον πατέρα του»
Στο στόχαστρο των ειδικών δυνάμεων SAS μπαίνει ο άκρως επικίνδυνος γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Χάμζα Μπιν Λάντεν. «Σκοτώστε τον πριν αντιγράψει τις πρακτικές του πατέρα του», είναι το χαρακτηριστικό μήνυμα - εντολή.

Σύμφωνα με τον ξένο Τύπο, ο 28χρονος είναι «ενεργός» και καλεί τους μουσουλμάνους σε τζιχάντ. 

Κλείσιμο


Θεωρούμενος ως ο εκλεκτός γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο Χάμζα ήδη από την παιδική του ηλικία προετοιμάζεται για να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά μιας ομάδας των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην Αμποταμπάντ του Πακιστάν το 2011.

Σε προηγούμενα ηχητικά του μηνύματα, ο Χάμζα είχε απευθύνει εκκλήσεις για ενότητα μεταξύ των τζιχαντιστών και για να γίνουν επιθέσεις εναντίον της Δύσης. 

Ο συριακός βραχίονας της αλ Κάιντα που ενεπλάκη στον πόλεμο στη Συρία το 2013, το λεγόμενο Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα), ανακοίνωσε το 2016 ότι διακόπτει τη σχέση του με το δίκτυο και μετονομάζεται σε Μέτωπο Κατάκτησης του Λεβάντε (Φάταχ αλ Σαμ). Η οργάνωση αποτελείται κυρίως από Σύρους και μαζί με διάφορες οργανώσεις ισλαμιστών ανταρτών μάχεται εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το δίκτυο της αλ Κάιντα είναι εχθρός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), η οποία επίσης εμπλέκεται στον πόλεμο στη Συρία.

Μέχρι και σήμερα ο τρομοκράτης υποτίθεται ότι κρυβόταν στο Πακιστάν, ωστόσο, με τα ίδια κίνητρα, πιστεύεται ότι βρίσκεται στη Συρία. 

Σε προηγούμενα ηχητικά του μηνύματα, ο γιος μπιν Λάντεν ζητούσε εκδίκηση για τον πατέρα του, να γίνουν επιθέσεις εναντίον των «αμερικανικών, γαλλικών και ισραηλινών συμφερόντων στην Ουάσινγκτον, στο Παρίσι και στο Τελ Αβίβ, ενώ είχε προτρέψει τους Σαουδάραβες «να ανατρέψουν το μοναρχικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας.

«Ο γιος του Μπιν Λάντεν αργά ή γρήγορα θα βρίσκεται στα χέρια μας. Πολύ σύντομα, θα κάνει το λάθος και εμείς θα είμαστε εκεί και θα τον περιμένουμε». Τουλάχιστον 40 άντρες των ειδικών δυνάμεων βρίσκονται διάσπαρτα στη Συρία και τον κυνηγούν. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης