Με βασικά θέματα την Ασφάλεια και το Brexit συνέρχεται το απόγευμα η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μετά τον
Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος μπήκε στην αίθουσα μετά από τις σχετικές δηλώσεις και η Άνγκελα Μέρκελ, προσήλθε για την συνεδρίαση.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε, προσερχόμενη: «Και τα 27 κράτη μέλη πρέπει να έχουν μια συνοχή. Θέλουμε να έχουμε μια καλή συνεργασία με την Βρετανία. Παράλληλα, είμαστε χαρούμενοι που θα έχουμε μαζί μας και τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας. Οι εξελίξεις τρέχουν, ο κόσμος δεν μπορεί να μας περιμένει, χρειαζόμαστε περισσότερη ταχύτητα. Πρόκειται για μια μεγάλη δέσμη προβλημάτων που πρέπει να συζητηθεί, πρέπει να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα απέναντι σε ουσιαστικά και σοβαρά ζητήματα».
Η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε, ειδικότερα, πως ελπίζει ότι οι συνομιλίες με τη Βρετανία για την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα διεξαχθούν σε καλό πνεύμα, αλλά πρόσθεσε πως η έμφαση θα δοθεί στην εξασφάλιση του μέλλοντος των υπολοίπων 27 μελών της ΕΕ.
«Φυσικά θα διεξαγάγουμε γρήγορες διαπραγματεύσεις. Θα έχουμε εντατικές συνομιλίες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, για να κρατήσουμε μαζί τις 27 χώρες της ΕΕ», δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή της για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.