Αίσθηση από την στάση Μελανσόν: Αρνήθηκε να «διαλέξει» μεταξύ Μακρόν και Λεπέν!

Αίσθηση από την στάση Μελανσόν: Αρνήθηκε να «διαλέξει» μεταξύ Μακρόν και Λεπέν!

Ο υποψήφιος της Αριστεράς «νίπτει τας χείρας του» και αφήνει τους ψηφοφόρους του να διαλέξουν τον κεντρώο υποψήφιο, που έχει την στήριξη όλων των άλλων συνυποψηφίων του, ή την επικεφαλής της ακροδεξιάς!

Αίσθηση από την στάση Μελανσόν: Αρνήθηκε να «διαλέξει» μεταξύ Μακρόν και Λεπέν!
Αίσθηση στην παγκόσμια πολιτική σκηνή έχει προκαλέσει η στάση του υποψηφίου της γαλλικής Αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν, όσον αφορά το ποιον θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών: Αρνήθηκε να πάρει θέση και υποστήριξε ότι οι ψηφοφόροι του θα πρέπει να επιλέξουν κατά συνείδηση μεταξύ του κεντρώου υποψήφιου Μανουέλ Μακρόν και της επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν! 

Ο Μελανσόν ήταν μια από τις εκπλήξεις των γαλλικών εκλογών, καθώς στον πρώτο γύρο που διεξήχθη χθες Κυριακή,
κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 19,64%, κατά πολύ υψηλότερο από τα συνήθη ποσοστά της Αριστεράς και να τερματίσει τέταρτος, πίσω και από τον δεξιό Φρανσουά Φιγιόν. 

Κλείσιμο
Ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με τη ριζοσπαστική Αριστερά άργησε να αποδεχθεί τα αποτελέσματα και μόνο αφού το τοπίο ξεκαθάρισε, επιτέθηκε και στους δύο πρώτους Μακρόν και Λεπέν, που πέρασαν στον δεύτερο γύρο, χωρίς να πάρει θέση: Ο κάθε ψηφοφόρος ξέρει τι να κάνει, είπε.

Σημειώνεται ότι ακόμα και το γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, πήρε σαφέστατη θέση κατά της υποψήφιας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, τονίζοντας πως ναι μεν οι διαφορές με τον φιλελεύθερο Μακρόν είναι τεράστιες. «
Καλώ να καταψηφιστεί η Μαρίν Λεπέν. Δύο σημειώσεις: Η εκπληκτική άνοδος του Ζαν Λυκ Μελανσόν, η οποία είναι μεγαλύτερη από το 2012, σημαίνει ότι υπάρχει μια αριστερά που αναγεννάται σε αυτές τις εκλογές. Υπάρχει ένας δεύτερος γύρος στον οποίο δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου, όπως και εκατομμύρια άνθρωποι. Θα νικήσουμε την Μαρίν Λεπέν, σας καλώ να την νικήσουμε, μόνο ένα ψηφοδέλτιο υπάρχει για να το κάνουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι στηρίζουμε το πρόγραμμα του Εμμανουέλ Μακρόν, τον οποίο επίσης θα κληθούμε να πολεμήσουμε», τόνισε ο Πιερ Λοράν, ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας.


«Αποκηρύσσει» τον Μελανσόν τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ - Στηρίζει Μακρόν
Η στάση αυτή του Ζαν Λικ Μελανσόν προκάλεσε αντιδράσεις και στην Ελλάδα, καθώς το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είχε στηρίξει προεκλογικά τον Γάλλο Αριστερό υποψήφιο. Λίγο μετά τις δηλώσεις του για τον δεύτερο γύρο πάντως, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγγου, έσπευσε να χαιρετήσει μέσω Twitter την στάση του κομμουνιστικού κόμματος και να αφήσει αιχμές για εκείνη του Μελανσόν, γράφοντας: «Αριστερή στάση ευθύνης από το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας. Δεδομένη η τεράστια αντίθεσή του με Μακρόν, καλεί σε καταψήφιση της Λεπέν».



Νωρίτερα, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, Κώστας Ζαχαριάδης, με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, έγραψε μεταξύ άλλων: «Ψηφίζουμε και με τα δύο μας χέρια Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Δεν χρειάζονται μιζέριες και γκρίνιες, χρειάζεται η γαλλική ακροδεξιά να καταγράψει το μικρότερο δυνατό ποσοστό στον δεύτερο γύρο». 



Ανάλογη και η στάση του επικεφαλής των ευρωβουλευτών του κόμματος Δημήτρη Παπαδημούλη, που επίσης δήλωσε: «Αυτό που προέχει είναι η δημοκρατική πανστρατιά για την ήττα της ακροδεξιάς Λεπέν που σημαίνει ψήφο υπέρ του Μακρόν και από όσους έχουν επιφυλάξεις ή διαφωνίες με τμήματα του προγράμματός του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης