Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα το απόγευμα ο Φρανσουά Φιγιόν

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα το απόγευμα ο Φρανσουά Φιγιόν

Ο ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς δίνει μεγάλο αγώνα για να πείσει το γαλλικό λαό ότι η σύζυγός του, Πενέλοπε και τα δύο από τα πέντε παιδιά τους εργάζονταν ως κοινοβουλευτικοί του βοηθοί και δεν ήταν αργόμισθοι

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα το απόγευμα ο Φρανσουά Φιγιόν
«Κολλημένος στον τοίχο» είναι ο Φρανσουά Φιγιόν με το σκάνδαλο PenelopeGate να ψαλιδίζει τις πολιτικές του φιλοδοξίες και τον ίδιο να απολογείται στους συμπολίτες του σήμερα στις 17.00 ώρα Eλλάδος. 
 
Την ώρα που πληθαίνουν οι «φωνές» για να αποχωρήσει από την κούρσα για το προεδρικό αξίωμα, ο ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς δίνει μεγάλο αγώνα για να πείσει το γαλλικό λαό ότι η σύζυγός του, Πενέλοπε και τα δύο από τα πέντε παιδιά τους εργάζονταν ως κοινοβουλευτικοί του βοηθοί και δεν ήταν αργόμισθοι. 
   
Κλείσιμο
Ο Φιγιόν καλείται να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σήμερα το απόγευμα με την σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, να δίνει στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό σποτ της εκστρατείας της. Φορώντας τζιν παντελόνι, η Λεπέν ατενίζει τη θάλασσα λέγοντας ότι αγαπάει την πατρίδα της.  

 
Εκστρατεία εξαγνισμού ξεκινά ο Φιγιόν 

     
Η γαλλική Δεξιά διερευνά το σενάριο αλλαγής υποψηφίου με τον Φιγιόν να περνά στην αντεπίθεση ξεκινώντας "εκστρατεία εξαγνισμού".
 
Για τον ηγέτη του κεντρώου κόμματος "MoDem", Φρανσουά Μπαιρού, ο Φιγιόν θα πρέπει άμεσα να παραιτηθεί ενώ ο Αλέν Ζιπέ, πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος της Δεξιάς (Ρεπουμπλικάνοι) ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να καλύψει το κενό σε περίπτωση που ο Φρανσουά αποσυρθεί από την κούρσα.
 
Το περιβάλλον του Φιγιόν έχει προαναγγείλει επικοινωνιακή αντεπίθεση, με τις επόμενες ημέρες να θεωρούνται κρίσιμες για το μέλλον της υποψηφιότητάς του κι αυτό ενώ, στην παρούσα φάση, ως τελικοί μονομάχοι της κάλπης , σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, εμφανίζονται Λεπέν και Εμανουέλ Μακρόν.

"Δυσκολεύομαι λίγο να καταλάβω από πού προέρχονται όλες αυτές οι φήμες", δήλωσε σήμερα ο Αλέν  Ζιπέ σχολιάζοντας από το Μπορντό σε δημοσιογράφους τα σενάρια επαναφοράς του στη μάχη για τη γαλλική προεδρία. 

"Έχω πει ποια είναι  η θέση μου, ξεκάθαρα και αποφασιστικά είναι "όχι"» συνέχιζε, τονίζοντας: «Και με γνωρίζετε, το "όχι" είναι "όχι"». 
Αναβρασμός στο πολιτικό γραφείο των Ρεπουμπλικάνων 

   
Σήμερα συνεδριάζει το Πολιτικό Γραφείο των Ρεπουμπλικάνων, προκειμένου να καταλήξουν στο σχέδιο που θα τους επιτρέψει να βγουν από το αδιέξοδο της υποψηφιότητας Φιγιόν.

Οι ομάδες που έχουν προκύψει είναι : η ομάδα του Φρανσουά Φιγιόν ("Φιγιονιστ'ες"), αυτή του Νικολά Σαρκοζί (Σαρκοζιστές) και αυτή του Αλέν Ζιπέ ("Ζιπειστές") .
 
Σε συνάντηση που είχε ο Φρανσουά Φιγιόν την περασμένη Τρίτη με την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ζήτησε να του αφήσουν ένα περιθώριο 15 ημερών, πριν αποφασίσουν οτιδήποτε. Στο μεταξύ, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της "Harris Interactive" για το ραδιόφωνο "RMC" και τον ιστότοπο "Atlantico", ο Αλέν Ζιπέ συγκεντρώνει το 33% των προτιμήσεων και παραμένει το φαβορί για την αντικατάσταση του Φιγιόν ενώ ο Νικολά Σαρκοζί συγκεντρώνει το 13%. Ένα άλλο όνομα που συζητείται, και που θα μπορούσε να είναι αποδεκτό από την πλειοψηφία, είναι αυτό του 67χρονου Ζεράρ Λαρσέ , προέδρου της Γερουσίας και υποστηρικτή του Φιγιόν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης