Φιγιόν: Θα σας αποδείξω ότι η γυναίκα μου εργαζόταν

Φιγιόν: Θα σας αποδείξω ότι η γυναίκα μου εργαζόταν

Το δημοσίευμα - βόμβα του σατιρικού περιοδικού Canard Enchaine που έβαλε ερωτηματικά στο τραπέζι - Πήρε 600.000 συνολικά ευρώ (644.700 δολάρια) για τις υπηρεσίες της ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της - Προκαταρκτική έρευνα από οικονομικούς εισαγγελείς προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση

Φιγιόν: Θα σας αποδείξω ότι η γυναίκα μου εργαζόταν
Μπορεί στα μάτια των Γάλλων η σύζυγος του προεδρικού υποψηφίου της γαλλικής Δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν, να είναι μία απλή νοικοκυρά, όμως το δημοσίευμα - βόμβα του σατιρικού περιοδικού Canard Enchaine που ισχυρίζεται ότι η Πενέλοπε Φιγιόν έχει πληρωθεί αδρά για υπηρεσίες που δεν προσέφερε, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον συντηρητικό πολιτικό, σχεδόν 100 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές.
   
Λίγες ώρες μετά την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας από οικονομικούς εισαγγελείς προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, ο Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε, μέσω του εκπροσώπου του, ότι θα δημοσιεύσει ορισμένα δείγματα από την δουλειά της συζύγου του για να διαψεύσει τις κατηγορίες ότι η σύζυγός της αμειβόταν χωρίς καν να εργάζεται... αδρά.

Κλείσιμο
 
Η σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard Εnchaîné έγραψε ότι η Πενέλοπε Φιγιόν, σε μία περίοδο οκταετίας και πλέον, πληρώθηκε 600.000 συνολικά ευρώ (644.700 δολάρια) για τις υπηρεσίες της ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της, την περίοδο που εκείνος ήταν βουλευτής το 1998-2002, και αργότερα, όταν εκείνος ξεκίνησε να εργάζεται για την κυβέρνηση, ως συνεργάτιδα του αναπληρωτή του Μαρκ Ζουλό, που τον διαδέχθηκε στη γαλλική Εθνοσυνέλευση. Ο μηνιαίος μισθός της ήταν μεταξύ 6.900 και 7.900 ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η madame Φιγιόν εργάστηκε παράλληλα, μεταξύ της 2ας Μαΐου 2012 και του Δεκεμβρίου του 2013, στο πολιτιστικό περιοδικό Revue des deux mondes, ιδιοκτησίας του Μαρκ Λαντρέ ντε Λασαριέρ, φίλου του Φιγιόν.

Ο μισθός της ανερχόταν σε περίπου 5.000 ευρώ τον μήνα.

Για το σατιρικό περιοδικό Canard Enchaine, εργαζόμενοι την ίδια περίοδο στη γαλλική Εθνοσυνέλευση και στο περιοδικό δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι άκουσαν ή είδαν ποτέ την σύζυγο του Φιγιόν.

Με τον Φρανσουά Φιγιόν να δηλώνει ότι η περίοδος της λάσπης ξεκίνησε, ο γαλλικός Τύπος επισημαίνει ότι, η πρακτική να προσλαμβάνονται συγγενείς ως συνεργάτες δεν απαγορεύεται στους κοινοβουλευτικούς, υπό την προϋπόθεση να μην πρόκειται για πλασματική εργασία.

 
Ωστόσο, οι κατηγορίες ότι η γεννημένη στην Ουαλία σύζυγός του πληρώθηκε για πλασματική εργασία, μία κατηγορία για την οποία ο Φιγιόν δεν απάντησε άμεσα, μπορεί να βλάψουν ακόμη και να καταστρέψουν την εκστρατεία του όσο πλησιάζει η προεκλογική περίοδος για τις προεδρικές εκλογές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το ζεύγος παντρεύτηκε το 1980 και έχει πέντε παιδιά. Η σύζυγος του Φιγιόν, η έχει εγκαταλείψει την καριέρα της δικηγόρου εδώ και πολλά χρόνια και μέχρι τώρα ήταν αυτό που θα λέγαμε η σύμβουλος του Φρανσουά μακριά όμως από τα φώτα της δημοσιότητας.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης