«Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, το προχθεσινό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών
κατά της εποικιστικής δραστηριότητας της χώρας του στην Παλαιστίνη.
Εξοργισμένος από την απόφαση των
ΗΠΑ να μην ασκήσουν τελικά βέτο στην ψηφοφορία της Παρασκευής, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο Ομπάμα
Κλείσιμο
ότι έστησε μια «επαίσχυντη ενέδρα» στον σύμμαχο των ΗΠΑ, συμπληρώνοντας μάλιστα με ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον φίλο του, τον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, όταν αναλάβει καθήκοντα τον Γενάρη.
«Είπα στον Τζον Κέρι ότι οι φίλοι δεν πηγαίνουν τους φίλους τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε εχθές ο Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι η επίμαχη απόφαση του ΟΗΕ είναι το «κύκνειο άσμα ενός κόσμο προκατειλημμένου απέναντι στο Ισραήλ».
«Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή και όπως είπε και ο Ντόναλντ Τραμπ, αυτό πρόκειται να γίνει γρηγορότερα απ' ό,τι πιστεύουν κάποιοι. Σε αυτήν την καινούργια εποχή όσοι προσπαθούν να βλάψουν το Ισραήλ θα πληρώνουν βαρύ τίμημα», πρόσθεσε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ισραηλινό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως κάλεσε τους πρέσβεις δώδεκα χωρών που συμμετείχαν στο ψήφισμα της Παρασκευής, για να τους επιπλήξει.
Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της Κωτσόβολος περνά στην επόμενη φάση, με επίκεντρο την αυτονομία, την επιλογή και τη συμμετοχή στην καθημερινότητα
Με 862 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας ολοκληρώθηκε για το 2026 το ΔΕΗ 3x3 Street Basketball, η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και της ΔΕΗ, που για τέταρτη συνεχή χρονιά μετέτρεψε κεντρικά σημεία πόλεων σε ζωντανά γήπεδα, γεμάτα παλμό, ενέργεια και αγωνιστικό πνεύμα, δίνοντας χώρο στην ενέργεια του αθλητισμού και στη δυναμική του 3x3