Γκορμπατσώφ: Η έλλειψη εμπειρίας του Τραμπ μπορεί να είναι καλό πράγμα

Γκορμπατσώφ: Η έλλειψη εμπειρίας του Τραμπ μπορεί να είναι καλό πράγμα

Ο πρώην ηγέτης της ΕΣΣΔ κατηγόρησε τη Δύση ότι «παρενοχλεί μονίμως τη Ρωσία»

Γκορμπατσώφ: Η έλλειψη εμπειρίας του Τραμπ μπορεί να είναι καλό πράγμα
Η έλλειψη πολιτικής εμπειρίας του Ντόναλντ Τραμπ «μπορεί να είναι καλό πράγμα» δήλωσε σήμερα ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, επισημαίνοντας πάντως ότι το αποτέλεσμα των πρόσφατων αμερικανικών εκλογών εξέπληξε ιδιαίτερα όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και την πλειοψηφία των συμπατριωτών του.

Σε δηλώσεις του στο βρετανικό BBC, o πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει γνωρίσει ποτέ αυτοπροσώπως τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, επομένως «δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη για τις απόψεις και τις πολιτικές του». «Η κατάσταση είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Στη Ρωσία όλοι πίστευαν ότι θα νικούσαν οι Δημοκρατικοί. Το ίδιο πίστευα κι εγώ, παρόλο που δεν το παραδεχόμουν ανοιχτά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Σε μια ξεχωριστή συνέντευξη στο πρακτορείο AP, ο Γκορμπατσώφ αναφέρθηκε ξανά στον Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνοντας ότι η έλλειψη εμπειρίας του μπορεί να αποβεί θετική, Ο πρώην ηγέτης της ΕΣΣΔ μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι, κατά την άποψή του, η στάση της Δύσης απέναντι στη Ρωσία είναι αρκετά προβληματική.

«Παρενοχλούν μόνιμα τη Ρωσία με άδικες κατηγορίες και της ρίχνουν την ευθύνη για τα πάντα. Πλέον οι Ρώσοι έχουν αρχίσει να αντιδρούν για όλα αυτά. Η Ρωσία θέλει να έχει φιλικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, αλλά αυτό είναι δύσκολο να συμβεί όταν βλέπουμε ότι μας αδικούν», δήλωσε ο Γκορμπατσώφ.

Οι Αμερικανοί και Ρώσοι ηγέτες πρέπει να καθίσουν να ξεκινήσουν συνομιλίες και «να μη σηκωθούν από το τραπέζι εάν δεν φτάσουν σε συμφωνία», επισήμανε ο 85χρονος, τονίζοντας ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από μια συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, η οποία μπορεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε ένα νέο μονοπάτι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης