Νίκαια: Ο Καζνέβ θέλει να μηνύσει την αστυνομικό που αποκάλυψε τις πιέσεις του

Νίκαια: Ο Καζνέβ θέλει να μηνύσει την αστυνομικό που αποκάλυψε τις πιέσεις του

Ο Μπερνάρ Καζνέβ έχει ήδη γίνει δέκτης πολλών επικρίσεων για την επίθεση στη Νίκαια που κόστισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν την παραίτησή του

Νίκαια: Ο Καζνέβ θέλει να μηνύσει την αστυνομικό που αποκάλυψε τις πιέσεις του
Νέα κρίση απειλεί τη γαλλική κυβέρνηση με αφορμή την αιματηρή επίθεση στη Νίκαια την περασμένη εβδομάδα με μία ανώτερη αξιωματικό της αστυνομίας να καταγγέλλει ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, της άσκησε πιέσεις για να «μαγειρέψει» την αναφορά της για τη φονική νύχτα και τον Γάλλο υπουργό να απειλεί ότι θα της κάνει μήνυση.

Ο Μπερνάρ Καζνέβ έχει ήδη γίνει δέκτης πολλών επικρίσεων για την επίθεση στη Νίκαια που κόστισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν την παραίτησή του. Κυρίως στελέχη της ακροδεξιάς η οποία διατηρεί ισχυρά ποσοστά στην πόλη. Και αναφορικά με τις καταγγελίες της αστυνομικού, ο Γάλλος υπουργός  δηλώνει ότι θα απαντήσει με μήνυση.

Κλείσιμο
Η Σάντρα Μπερτίν, επικεφαλής της ομάδας που διαχειρίζεται τις κάμερες ασφαλείας στη Νίκαια, δήλωσε στην εφημερίδα " Journal du Dimanche" ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας είχε στείλει έναν αξιωματούχο να την επισκεφθεί την επομένη της επίθεσης για να της υποδείξει τι θα γράψει στην αναφορά της αστυνομίας. Δήλωσε ότι της είπαν να γράψει μια λεπτομερή αναφορά για την παρουσία της τοπικής αστυνομίας την ημέρα της επίθεσης, αλλά και να αναφέρει πως η αστυνομία είχε παρουσία τουλάχιστον σε δύο σημεία. "Μπορεί να ήταν εκεί, αλλά δεν μπορούσα να τους δω από τα βίντεο",  δηλώνει στην εφημερίδα η Σάντρα Μπερτίν. "Με διέταξε να βάλω στην αναφορά τις συγκεκριμένες θέσεις της εθνικής αστυνομίας την οποία εγώ δεν είδα στην οθόνη", προσθέτει.

Αξίζει να σημειωθεί πως, την Πέμπτη η γαλλική εφημερίδα " Liberation" ανέφερε ότι μόνο ένα όχημα της αστυνομίας έφραζε την είσοδο στον πεζόδρομο όταν ο δράστης επιτέθηκε στην Promenade des Anglais.

Εκτός από την κριτική στους χειρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών οι αντιδράσεις οξύνθηκαν όταν, πριν από μερικές ημέρες, εισαγγελείς ζήτησαν να διαγραφούν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας εκείνη τη νύχτα.

Οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για «καταστροφή στοιχείων» με τους εισαγγελείς, οι οποίοι έχουν ήδη αντίγραφο, απάντησαν ότι η διαταγή δόθηκε για να μην διαρρεύσουν οι φρικιαστικές εικόνες από την επίθεση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης