Μακελειό στη Νίκαια: Έχασε την κόρη του και καταθέτει μήνυση εναντίον της κυβέρνησης

Μακελειό στη Νίκαια: Έχασε την κόρη του και καταθέτει μήνυση εναντίον της κυβέρνησης

Τι καταγγέλλει με πόνο και θυμό ένας 25χρονος Γάλλος, που έχασε την κόρη του, τον ανιψιό του και την μητέρα του στην αιματηρή τρομοκρατική επίθεση της Νίκαιας

Μακελειό στη Νίκαια: Έχασε την κόρη του και καταθέτει μήνυση εναντίον της κυβέρνησης
Ο 25χρονος Καμέλ Σαχράουϊ έχασε στο μακελειό της Νίκαιας τρία αγαπημένα του πρόσωπα, την μόλις δύο ετών κόρη του, Λεάνα, τον ανιψιό του και την μητέρα του. Ο νεαρός Γάλλος διηγείται στην εφημερίδα Le Monde ότι την Πέμπτη 14 Ιουλίου είχε πάει με τους δικούς του για πικ νικ στην παραλία της Νίκαιας.

Κατά την επιστροφή και ενώ η μητέρα του κρατούσε από το χέρι τα δύο μικρά παιδιά, το φορτηγό των 19 τόνων που οδηγούσε ο 31χρονος Γαλλοτυνήσιος Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ έπεσε με ορμή επάνω τους. Ο τρομοκράτης επέλεξε την εθνική γιορτή των Γάλλων για να «σπείρει» τον θάνατο στο συγκεντρωμένο πλήθος που παρακολουθούσε εκδηλώσεις με πυροτεχνήματα.

Κλείσιμο


Ο απολογισμός της αιματηρής επίθεσης είναι 84 νεκροί, μεταξύ των οποίων και 10 παιδιά ενώ οι τραυματίες ήταν δεκάδες.

Ο τραγικός πατέρας με πόνο και θυμό ανακοίνωσε στην γαλλική εφημερίδα ότι προτίθεται να καταθέσει μήνυση εναντίον του γαλλικού κράτους και του δήμου της Νίκαιας και τονίζει: «Όταν τελείωσε η βραδιά, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής, σε απόσταση διακοσίων μέτρων δεν είδαμε ούτε έναν αστυνομικό».

Ο ίδιος αναρωτιέται: «Γιατί τόσοι λίγοι αστυνομικοί και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας ήταν παρόντες εκείνο το βράδυ;». Ο νεαρός πατέρας θα μηνύσει το γαλλικό κράτος και τον δήμο της Νίκαιας «για αδυναμία να προστατεύσουν τους πολίτες» και δήλωσε ότι προτίθεται να έλθει σε επαφή και με άλλες οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας για να κινηθούν νομικά όλοι μαζί, αλλά πρόσθεσε ότι αν αυτό δε επιτευχθεί είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μόνος του. «Δεν θα με σταματήσει τίποτα», υποστήριξε ο Καμέλ Σαχράουϊ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης