Γαλλικά ΜΜΕ: Οι αρχές είπαν ψέματα για το μακελειό στο Νίκαια

Γαλλικά ΜΜΕ: Οι αρχές είπαν ψέματα για το μακελειό στο Νίκαια

Οι γαλλικές αρχές κατηγορούνται ότι απέκρυψαν τις παραλείψεις τους που οδήγησαν στο θάνατο 84 ανθρώπους

Γαλλικά ΜΜΕ: Οι αρχές είπαν ψέματα για το μακελειό στο Νίκαια
Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένες εμφανίζονται οι γαλλικές αρχές οι οποίες κατηγορούνται ότι όχι μόνο δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, αλλά στη συνέχεια απέκρυψαν τις παραλείψεις τους που οδήγησαν στο θάνατο 84 ανθρώπους στη Νίκαια
, την περασμένη εβδομάδα.

Ο Πατρίκ Μορτιγκλιένγκο, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Οδικών Μεταφορών (FNTR) στην περιοχή Αlpes-Maritimes, εξηγεί σε γαλλικά ΜΜΕ τους λόγους για οποίους εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για το πώς λειτούργησαν οι γαλλικές αρχές, καθώς βγαίνουν στο «φως» στοιχεία που δείχνουν ότι οι ευθύνες τους για το μακελειό της Νίκαιας είναι σοβαρές. 

Κλείσιμο
Κι ενώ οι συγγενείς των θυμάτων ετοιμάζονται να καταθέσουν μηνύσεις, εγκαλώντας την γαλλική κυβέρνηση για «αμέλεια και αδράνεια», αποκαλύπτεται ότι οι γαλλικές αρχές ενώ είχαν ανακοινώσει ότι ήταν σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής, δεν έκαναν τίποτε για να σταματήσουν την αιματηρή επίθεση στη γαλλική πόλη.

Το μεγάλο ερώτημα που κάνει σήμερα τον γύρο του Διαδικτύου είναι γιατί οι γαλλικές αρχές επέτρεψαν την κυκλοφορία του φορτηγού, 19 τόνων, στον πολυσύχναστο δρόμο «Promenade des Anglais», εκεί που συνέβη το μακελειό. Πέρα από το γεγονός ότι το φορτηγό του μακελάρη ήταν πέντε φορές πάνω από το όριο, επετράπη στον Μπουλέλ να οδηγεί ανενόχλητος στον συγκεκριμένο δρόμο -μάλιστα, το έκανε τουλάχιστον τέσσερις φορές. 

Γιατί επέτρεψαν στο φορτηγό να περάσει, ενώ απαγορευόταν;


Σύμφωνα με την γαλλική ιστοσελίδα «francebleu», οι ανακριτές είπαν ψέματα ότι το φορτηγό ήταν ψυγείο, άρα δεν μπορούσε να μεταφέρει παγωτά, όπως υποστήριξε ο Γαλλοτυνήσιος δράστης στους αστυνομικούς για να τον αφήσουν να περάσει. Τα αυτοκίνητα της αστυνομίας που χρησιμοποιούνται για ενίσχυση των μπλοκ μπροστά από πεζοδρομημένες ζώνες αποσύρθηκαν λίγο πριν από την επίθεση του μακελάρη.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης