Κάμερον: Παραιτούμαι - Αποχωρώ σε 3 μήνες

Κάμερον: Παραιτούμαι - Αποχωρώ σε 3 μήνες

«Η χώρα χρειάζεται νέα ηγεσία» είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ΕΕ - Είπε ότι θα παραμείνει μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση

Κάμερον: Παραιτούμαι - Αποχωρώ σε 3 μήνες
Την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού ανακοίνωσε 1,5 ώρα μετά το οριστικό αποτέλεσμα της νίκης του Brexit
στο βρετανικό δημοψήφισμα ο
Ντέιβιντ Κάμερον.

Κλείσιμο
Ο Βρετανός πρωθυπουργός προσδιόρισε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα λέγοντας ότι δεν θα φύγει αμέσως αλλά ότι θα παραμείνει μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση λέγοντας οτι «θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να σταθεροποιηθεί το πλοίο».

«Η χώρα χρειάζεται νέα ηγεσία...χρειαζόμαστε έναν νέο πρωθυπουργό τον Οκτώβριο», δήλωσε ο Κάμερον φορτισμένος συναισθηματικά - με τους Βρετανούς να παρατηρούν ότι η φωνή του έτρεμε - προσθέτοντας ότι «η βούληση του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή».

Παράλληλα είπε ότι ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι αυτός που θα αποφασίσει το πότε θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 50 της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη δήλωσή του έξω από το κτήριο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ ο Κάμερον εξέφρασε την άποψη ότι η Βρετανία θα μπορέσει να επιβιώσει εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.




Κόρμπιν: Οι Βρετανοί ψήφισαν θυμωμένοι
Από την πλευρά του ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν επιχειρώντας να εξηγήσει το αποτέλεσμα υπέρ του Brexit είπε ότι οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ γιατί είναι θυμωμένοι από τη μεταχείριση που είχαν από διαδοχικές κυβερνήσεις.

«Πολλές κοινότητες απηύδησαν με τις περικοπές, απηύδησαν με την οικονομική αποδιάρθρωση και αισθάνονται πολύ θυμωμένες από τον τρόπο που προδόθηκαν και τέθηκαν στο περιθώριο από διαδοχικές κυβερνήσεις σε πολύ φτωχές περιοχές της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του BBC.

Ο Κόρμπιν πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν συνέπειες στις θέσεις εργασίας στη Βρετανία ως αποτέλεσμα του Brexit, τις οποίες η κυβέρνηση πρέπει να ελαχιστοποιήσει.

«Πρέπει τώρα να γίνει επίκληση του άρθρου 50, ώστε να διαπραγματευθούμε μια έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης