Brexit: Η χαρά της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς

Brexit: Η χαρά της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς

Εφορμούν οι ακροδεξιοί για να επωφεληθούν από το Brexit - Η Λε Πεν στη Γαλλία και ο Bίλντερς στην Ολλανδία ζητούν ανάλογα δημοψηφίσματα

Brexit: Η χαρά της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς
Brexit: Η χαρά της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς
Με την ετοιμότητα αρπακτικού η ακροδεξιά σε όλη την Ευρώπη σπεύδει να καρπωθεί τα πολιτικά οφέλη από την απόφαση του βρετανικού λαού να διαρρήξει τους δεσμούς του με την Ενωμένη Ευρώπη. Ακροδεξιοί από διάφορες χώρες όπως η Γαλλία και η Ολλανδία ζητούν ήδη ανάλογα δημοψηφίσματα, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν το ρεύμα που δημιουργεί το Brexit και να συμβάλουν στην οριστική αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαρακτηριστικά, η Μαρίν Λε Πεν δήλωσε ότι «όπως και ένα μεγάλο μέρος του γαλλικού λαού, είμαι πολύ χαρούμενη που οι Βρετανοί έκαναν τη σωστή επιλογή. Κάτι που θεωρούσαμε ως αδύνατο εχθές, τώρα φαίνεται ότι είναι εφικτό». Στο ίδιο πνεύμα με την ηγέρια του Εθνικού Μετώπου και ο αντιπρόεδρος του ακροδεξιού, ξενοφοβικού κόμματος, Φλοριάν Φιλιπό σημείωσε ότι «η ελευθερία του λαού πάντοτε νικά στο τέλος. Μπράβο Ηνωμένο Βασίλειο. Τώρα έρχεται η σειρά μας».

Ο ομοϊδεάτης των προηγουμένων, Ολλανδός Γκέερτ Bίλντερς, εκ μέρους της τοπικής ακροδεξιάς, ζήτησε και αυτός ένα δημοψήφισμα ώστε η χώρα του να ακολουθήσει τη Βρετανία εκτός ΕΕ. Ο Bίλντερς δήλωσε σχετικά ότι «θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο της πατρίδας μας, των χρημάτων μας, των συνόρων μας και να χαράσσουμε τη δική μας μεταναστευτική πολιτική».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης