Αεροσκάφη συγκρούστηκαν σε αεροδρόμιο της Ινδονησίας

Αεροσκάφη συγκρούστηκαν σε αεροδρόμιο της Ινδονησίας

Δεν τραυματίστηκε κανείς, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της νησιωτικής χώρας

Αεροσκάφη συγκρούστηκαν σε αεροδρόμιο της Ινδονησίας
Συγκρούσεις αυτοκινήτων συμβαίνουν σε καθημερινή βάση. Σπάνια, καταγράφονται συγκρούσεις ταχύπλοων σκαφών στη θάλασσα. Ακόμη και μεγάλα πλοία έχουν συγκρουστεί, ιδιαίτερα σε στενά λιμάνια και λόγω της αυξημένης κίνησης στα λιμάνια. Σύγκρουση αεροπλάνων μέσα σε αεροδρόμιο... είναι κάτι περισσότερο από σπάνιο.

Συνέβη, ωστόσο, και δη στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ινδονησίας, την Τζακάρτα. Δύο αεροπλάνα συγκρούστηκαν μεταξύ τους στο διάδρομο, με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες ζημιές και να προκαλέσουν πανικό στους επιβάτες τους. Κανείς, ωστόσο, δεν τραυματίστηκε, αναγκάστηκαν όμως να εγκαταλείψουν τα δύο αεροσκάφη μέσω της φουσκωτής τσουλήθρας που χρησιμοποιείται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Κλείσιμο


Πώς συνέβη του περιστατικό; Ένα Μπόινγκ 737-800 της Batik Air τροχοδρομούσε προκειμένου να απογειωθεί από το αεροδρόμιο Halim Perdanakusuma, όταν το φτερό του χτύπησε την ουρά ενός μικρότερου αεροσκάφους, το οποίο μεταφερόταν εκτός διαδρόμου.

«Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα απομακρύνθηκαν με ασφάλεια», διευκρίνισε το υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας. Το αεροδρόμιο, ωστόσο, διέκοψε τη λειτουργεία του, έως ότου επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και καθαριστεί ο διάδρομος από τα αντικείμενα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης