«Piper»: Το κόλεϊ που εργάζεται σκληρά στο αεροδρόμιο του Μίσιγκαν

«Piper»: Το κόλεϊ που εργάζεται σκληρά στο αεροδρόμιο του Μίσιγκαν

Με προστατευτικά γυαλιά για να μην τον ενοχλεί ο αέρας, με ωτασπίδες και ειδικές μπότες για να μην του καίει η άσφαλτος τα πόδια ο μόλις επτά ετών Piper, εργάζεται σκληρά επί τέσσερις ημέρες την εβδομάδα για 10 ώρες την ημέρα

«Piper»: Το κόλεϊ που εργάζεται σκληρά στο αεροδρόμιο του Μίσιγκαν
Ο Piper είναι μαχητής και πάντα έτοιμος για να αντιμετωπίσει τα πουλιά ή τα μικρά θηλαστικά που προσελκύουν τα πουλιά, στο αεροδρόμιο της μικρής πόλης Traverse City στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Πρόκειται για ένα κόλεϊ επτά ετών, που κάνει μια πολύ σημαντική δουλειά, καθώς τα πουλιά που θα μπορούσαν να εμφανιστούν στον διάδρομο απογείωσης και προσγείωσης του αεροδρομίου αποτελούν σοβαρή απειλή για το πλήρωμα και τους επιβάτες των αεροσκαφών.

Κλείσιμο
Στο αεροδρόμιο έχουν κατά καιρούς εμφανιστεί κουκουβάγιες, ακόμα και πάπιες και χήνες ή μικρά θηλαστικά, όπως νυφίτσες, που προσελκύουν τα πουλιά. Ο Piper έχει εκπαιδευθεί κατάλληλα για να αποκρούει τα πουλιά, να συνηθίζει τον θόρυβο των αεροσκαφών ενώ είναι κατάλληλα εξοπλισμένος με ειδικά γυαλιά για προστασία από τον αέρα, με ωτασπίδες και με μπότες που προστατεύουν τα πόδια του από την ζέστη της ασφάλτου τους θερινούς μήνες.



Ο σκληρά εργαζόμενος Piper έχει γίνει ο σταρ του αεροδρομίου, αλλά και στο διαδίκτυο η φήμη του έχει εξαπλωθεί ραγδαία καθώς η πολύτιμη συνεισφορά του γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο γνωστή. Το επτάχρονο κόλεϊ εργάζεται τέσσερις φορές την εβδομάδα επί δέκα ώρες την ημέρα με συχνά διαλείμματα για να ξεκουραστεί και να φάει.

Το πόσο μεγάλη σημασία έχει η δουλειά του Piper για την ασφάλεια των πτήσεων στο Traverse City αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου, μόνο το 2015 ο Piper απέκρουσε με επιτυχία 2.450 πουλιά από τον διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης