SOS από την Ιορδανία για το Συριακό - Συγκλονιστικό βίντεο από καταυλισμό προσφύγων

SOS από την Ιορδανία για το Συριακό - Συγκλονιστικό βίντεο από καταυλισμό προσφύγων

Ο βασιλιάς Αμπντάλα προειδοποιεί ότι η χώρα του «βράζει» και καλεί τη Δύση να βοηθήσει, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση γίνεται πλέον ανεξέλεγκτη

SOS από την Ιορδανία για το Συριακό - Συγκλονιστικό βίντεο από καταυλισμό προσφύγων
Δεν είναι μόνο η Ευρώπη που δέχεται τεράστια κύματα Σύρων προσφύγων αλλά και η Ιορδανία με τον βασιλιά Αμπντάλα Β' να προειδοποιεί τώρα ότι η χώρα του «βράζει» λόγω των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που καταφτάνουν καθημερινά και να καλεί τη Δύση να βοηθήσει, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση γίνεται πλέον ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η Ιορδανία φιλοξενεί περισσότερους από 600.000 από τους συνολικά 4.6 εκατ. που έφυγαν από τη γειτονική Συρία λόγω του εμφυλίου πολέμου, τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σε δηλώσεις του στο BBC, μία ημέρα πριν από τη διάσκεψη για τη Συρία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Λονδίνο, ο βασιλιάς Αμπντάλα είπε πως οι χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν κατακλύσει την χώρα του έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και στο σύστημα υγείας και απηύθυνε έκκληση στη Δύση να κάνει κάτι για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Το παρακάτω συγκλονιστικό βίντεο, που τραβήχτηκε από ελικόπτερο, δείχνει τον καταυλισμό Αλ Ζαατάρι στην Ιορδανία, εκεί όπου περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους πρόσφυγες από τη Συρία, ζουν σε σκηνές και σε προσωρινά καταλύματα, μέσα στην έρημο.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης