Υπόθεση Λιτβινένκο: Όταν είπε «παιδόφιλο» τον Πούτιν, ήταν σαν να υπέγραφε τη θανατική του καταδίκη...

Υπόθεση Λιτβινένκο: Όταν είπε «παιδόφιλο» τον Πούτιν, ήταν σαν να υπέγραφε τη θανατική του καταδίκη...

Ο πρώην κατάσκοπος της ΚGB δηλητηριάστηκε με ισχυρό ραδιενεργό ισότοπο, το πολώνιο 210, τέσσερις μήνες αφότου είχε γράψει σχετικό άρθρο στο διαδίκτυο 

Υπόθεση Λιτβινένκο: Όταν είπε «παιδόφιλο» τον Πούτιν, ήταν σαν να υπέγραφε τη θανατική του καταδίκη...
Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας φέρεται να έβγαλε από τη... μέση τον πρώην κατάσκοπο της KGB, Αλεξάντερ Λιτβινένκο, όχι μόνο επειδή επέκρινε δριμύτατα την πολιτική του αλλά και γιατί τον είχε αποκαλέσει παιδόφιλο.
   
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Daily Mail",ο Λιτβινένκο δηλητηριάστηκε με ισχυρό ραδιενεργό ισότοπο, το πολώνιο 210, τέσσερις μήνες αφότου είχε γράψει σε άρθρο του στο διαδίκτυο ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι παιδόφιλος. 

Ο Λιτβινένκο σχολίαζε μία φωτογραφία που είχε δει το φως της δημοσιότητας το 2006 και στην οποία απεικονιζόταν ο Πούτιν να φιλάει την κοιλιά ενός μικρού αγοριού στη Ρωσία.
  
Κλείσιμο
«Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο Ρώσος πρόεδρος έκανε κάτι τέτοιο, γιατί δηλαδή φίλησε το στομάχι ενός άγνωστου αγοριού», είχε γράψει ο Λιτιβνένκο προτού φύγει από τη ζωή: «O Πούτιν πλησίασε ένα αγόρι, σήκωσε την μπλούζα του και φίλησε το στομάχι του». 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, ο Λιτβινένκο είχε γράψει μάλιστα ότι έχει στην κατοχή του και βίντεο με τον Πούτιν και μικρά αγόρια. 
   
Σύμφωνα με δικαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία από το 2006 και η οποία μόλις ολοκληρώθηκε, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν  είχε πιθανότατα δώσει την έγκρισή του για την δολοφονία του πρώην πράκτορα της KGB, Αλεξάντερ Λιτβινένκο. Το Κρεμλίνο είχε κίνητρα για να τον δολοφονήσει.
 
Από την πλευρά της, πάντως, η ρωσική κυβέρνηση αρνείται κάθε ανάμειξη. 

«Η βρετανική έρευνα για τον πρώην πράκτορα , Αλεξάντερ Λιτβινένκο , βασίζεται σε υποθέσεις, κάτι απαράδεκτο για τη ρωσική νομική πρακτική» , τόνισε χτες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης