Η αιθαλομίχλη πνίγει το Πεκίνο και η κρατική τηλεόραση συμβουλεύει τους πολίτες να πίνουν τσάι!

Η αιθαλομίχλη πνίγει το Πεκίνο και η κρατική τηλεόραση συμβουλεύει τους πολίτες να πίνουν τσάι!

Επί τρεις ημέρες το Πεκίνο βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό, αφού η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει ξεπεράσει κατά δέκα φορές τα επιτρεπόμενα όρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας - Ποιες είναι οι οδηγίες που έδωσε στους κατοίκους η κρατική τηλεόραση

Η αιθαλομίχλη πνίγει το Πεκίνο και η κρατική τηλεόραση συμβουλεύει τους πολίτες να πίνουν τσάι!
Το Πεκίνο από τις 07:00 το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα) έχει κηρυχθεί σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού», αφού η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι δέκα φορές μεγαλύτερη από τα ασφαλή όρια, που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Τα σχολεία παραμένουν κλειστά, απαγορεύθηκε η κυκλοφορία δύο εκατομμυρίων αυτοκινήτων και διατάχθηκε το κλείσιμο ρυπογόνων εργοστασίων και επιχειρήσεων.

Η κρατική τηλεόραση κάλεσε τα 23 εκατομμύρια κατοίκους του Πεκίνου να παραμένουν χαμογελαστοί, θετικοί και αισιόδοξοι και να πίνουν περισσότερο τσάι! Σε ένα tweet με τίτλο «Συμβουλές για να επιβιώσετε στην αιθαλομίχλη», το κρατικό δίκτυο CCTV αναφέρει:
«Χαμογελάστε και προσπαθήστε να είστε θετικοί, ελπίζουμε πως αύριο θα είναι λιγότερη αιθαλομίχλη».

Κλείσιμο


Ανάμεσα σε έναν κατάλογο συμβουλών της κρατικής τηλεόρασης προς τους κατοίκους του Πεκίνου, είναι να φυσούν συχνά τη μύτη τους, να πλένουν το στόμα τους, να μην φέρουν μέσα στο σπίτι τα τζάκετ που φορούν έξω, να βγαίνουν έξω, μόνο, όταν υπάρχει σοβαρή ανάγκη, να καπνίζουν λιγότερο, να αποφεύγουν τους φακούς επαφής και να κάνουν μπάνιο όταν επιστρέφουν απέξω.

Την Τρίτη το βράδυ η αστυνομία εντόπισε 3.690 οχήματα στους δρόμους του Πεκίνου, των οποίων οι οδηγοί αγνόησαν την σχετική απαγόρευση κυκλοφορίας και τους επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα ύψους 100 γουάν (περίπου 14 ευρώ), ενώ, παράλληλα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua, μετέδωσε ότι  η κυβέρνηση θα λάβει δραστικά μέτρα για όσα εργοστάσια και ρυπογόνες επιχειρήσεις, δεν συμμορφώθηκαν με τις κρατικές οδηγίες και παρέμειναν ανοιχτά.

Η εφημερίδα Global Times αναφέρει ότι ο κόκκινος συναγερμός έχει μόνο συμβολική σημασία και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει την ατμοσφαιρική ρύπανση του Πεκίνου, καθώς αυτή οφείλεται στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης