Πεκίνο: Οι μάσκες προστασίας από την ατμοσφαιρική μόλυνση γίνονται αξεσουάρ μόδας

Πεκίνο: Οι μάσκες προστασίας από την ατμοσφαιρική μόλυνση γίνονται αξεσουάρ μόδας

Ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία -και... μόδα στην περίπτωση αυτή- οι κάτοικοι του Πεκίνου έχουν μετατρέψει τις αναγκαίες πλέον μάσκες σε αξεσουάρ και μέσα επίδειξης των αισθητικών τους επιλογών

Πεκίνο: Οι μάσκες προστασίας από την ατμοσφαιρική μόλυνση γίνονται αξεσουάρ μόδας
Με την ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας της Κίνας να έχει μετατραπεί σε ένα θανατηφόρο χημικό κοκτέϊλ αερίων, η μάσκα αποτελεί πλέον απαραίτητο στοιχείο στην καθημερινότητα της πόλης.

Ο αέρας είναι τόσο μολυσμένος που χρειάζεται κουράγιο και αποφασιστικότητα για να κυκλοφορήσει κανείς έξω, όπου χωρίς την χρήση μάσκας είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επιστρέψει με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Για να «διασκεδάσουν» όλη αυτή τη νέα πραγματικότητα που έχει ενσκύψει στην πόλη, οι κάτοικοί της και ιδίως οι γυναίκες, δημιουργούν σιγά-σιγά την μόδα της... μάσκας.

Κλείσιμο
Έτσι συνδυάζουν το ωφέλιμο με το τερπνό, καθώς μετατρέπουν ένα άχρωμο χρηστικό αντικείμενο σε μία δημιουργική δραστηριότητα που εκτός των άλλων αποτελεί πλέον στην χώρα και ένα fashion statement. 

Όπως και να έχει, μπορεί ο αέρας να είναι δεκάδες φορές πιο μολυσμένος απ' ότι ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας θεωρεί αποδεκτό, όμως οι Κινέζοι δεν το βάζουν κάτω.

Ούτως ή άλλως είναι ένας λαός με μεγάλη παράδοση στην χρήση της μάσκας καθ' όλη την διάρκεια της μεγάλης Ιστορίας του, οπότε μια νέα μάσκα, αυτή της άκρατης ανάπτυξης και του νεο-καπιταλισμού που δοξάζεται στην χώρα, δεν θα μπορούσε παρά να είναι μία φυσιολογική -έστω και αστεία- εξέλιξη των πραγμάτων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης