«Κόκκινος συναγερμός» λόγω μόλυνσης στο Πεκίνο για πρώτη φορά στην ιστορία

«Κόκκινος συναγερμός» λόγω μόλυνσης στο Πεκίνο για πρώτη φορά στην ιστορία

Η πόλη «κατεβάζει ρολά» - Σταματούν όλες οι κατασκευαστικές εργασίες που γίνονται σε εξωτερικό χώρο, κλείνουν τα σχολεία και επιβάλλονται περιορισμοί στην κυκλοφορία των οχημάτων

«Κόκκινος συναγερμός» λόγω μόλυνσης στο Πεκίνο για πρώτη φορά στην ιστορία
Σε «κόκκινο συναγερμό» λόγω της μόλυνσης βρίσκεται το Πεκίνο, ενώ ολόκληρη η πόλη «κατεβάζει ρολά» για τουλάχιστον τρεις μέρες.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, η ατμοσφαιρική ρύπανση στην πρωτεύουσα της Κίνας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να κηρύξει την πόλη σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» για πρώτη φορά στην ιστορία της. 

Τα μέτρα που συνοδεύουν την κατάσταση αυτή θα τεθούν σε ισχύ από τις 7 το πρωί της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου, ενώ το πυκνό νέφος δεν αναμένεται να διαλυθεί πριν την Πέμπτη. 

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων σταματά κάθε κατασκευαστική εργασία που γίνεται σε εξωτερικό χώρο, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και επιβάλλονται περιορισμοί στην κίνηση συγκεκριμένων οχημάτων στην πόλη των 22,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το νέφος που έχει καλύψει τα πάντα στο Πεκίνο είναι πολύ έντονο την τελευταία εβδομάδα και μετά από μια μικρή «ανάπαυλα» το σαββατοκύριακο επέστρεψε ακόμα πιο ισχυρό την Δευτέρα, ωθώντας τις αρχές στη λήψη έκτακτων μέτρων.
Κλείσιμο

H εικόνα σήμερα στο Πεκίνο



Την τελευταία φορά που η αιθαλομίχλη έφτασε 25 φορές πάνω από το ασφαλές όριο έκλεισαν σχολεία και εργοστάσια στο Πεκίνο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης