ΗΠΑ: Αποσύρεται η υποχρεωτική καραντίνα λόγω του φόβου του Έμπολα

ΗΠΑ: Αποσύρεται η υποχρεωτική καραντίνα λόγω του φόβου του Έμπολα

Δημιουργούνται τέσσερις βαθμίδες κινδύνου με την καραντίνα να γίνεται εθελοντική

ΗΠΑ: Αποσύρεται η υποχρεωτική καραντίνα λόγω του φόβου του Έμπολα
Σε δραστικές αλλαγές όσον αφορά την αντιμετώπιση όσων επιστρέφουν από χώρες της Δυτικής Αφρικής προχώρησε το αμερικανικό κέντρο ειδικών λοιμώξεων μετά την κατακραυγή που δημιουργήθηκε για την υποχρεωτική είσοδο σε καραντίνα ειδικά των υγειονομικών υπαλλήλων που επιστρέφουν από χώρες με κρούσματα Έμπολα.

Με βάση τις οδηγίες αυτές, καθορίζονται τέσσερις κατηγορίες "κινδύνου". 

Στην πρώτη από αυτές, ως πρόσωπα που αντιμετωπίζουν "υψηλό κίνδυνο" θεωρούνται όσοι τρυπήθηκαν από ενδεχομένως μολυσμένες σύριγγες ή παρείχαν φροντίδα σε ασθενείς με Έμπολα χωρίς να φορούν τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό.  Ειδικά για την κατηγορία αυτή η «γραμμή» της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι να τίθενται εθελοντικά σε καραντίνα τα πρόσωπα που θεωρείται ότι βρίσκονται στην κατηγορία του "υψηλού κινδύνου" τονίζοντας όμως ότι οι περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτές που επιστρέφουν από χώρες της Δυτικής Αφρικής θα χρειαστεί απλώς να παρακολουθούνται καθημερινά, χωρίς να μπαίνουν στην απομόνωση.

Στη χαμηλότερη κατηγορία εντάσσονται όλοι όσοι ταξίδεψαν σε μια από τις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής (Γουινέα, Λιβερία, Σιέρα Λεόνε) αλλά δεν εκτέθηκαν απευθείας στον ιό. 

Στις δύο ενδιάμεσες κατηγορίες, οι γιατροί και οι νοσηλευτές που επιστρέψουν από τις πληγείσες περιοχές θεωρείται ότι αντιμετωπίζουν "κάποιον κίνδυνο" ενώ οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας που φροντίζουν ασθενείς σε αμερικανικά νοσοκομεία κατατάσσονται στην κατηγορία του "χαμηλού αλλά όχι μηδενικού κινδύνου". 
Κλείσιμο

Ο διευθυντής του CDC Τόμας Φρίντεν είπε ότι δεν συστήνεται η υποχρεωτική καραντίνα ή οποιουδήποτε είδους απομόνωση των προσώπων αυτών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης