Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τη Ρωσία για νέες κυρώσεις

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τη Ρωσία για νέες κυρώσεις

Για «πρόσθετες συνέπειες» έκανε λόγο ο Τζον Κέρι στο Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τη Ρωσία για νέες κυρώσεις
Μετά την κλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία με ομάδα φιλορώσων «αυτονομιστών» να καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια στο Σλαβιάνσκ, οι ΗΠΑ προειδοποιούν για νέες κυρώσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, συνομιλώντας με το Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, τον προειδοποίησε πως θα υπάρξουν «πρόσθετες συνέπειες» αν δεν αποκλιμακωθεί η ένταση με τη γειτονική Ουκρανία και αν τα ρωσικά στρατεύματα δεν αποσυρθούν από τα σύνορα των δύο χωρών.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, πρόκειται να επισκεφθεί το Κίεβο στις 22 Απριλίου, σε μία προσπάθεια να τονίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, η οποία, όπως επισημαίνει η αμερικανική κυβέρνηση «θα κάνει τις δικές της επιλογές για τη μελλοντική πορεία της».

Όλα αυτά τη στιγμή που εκφράζονται φόβοι για μία νέα Κριμαία στην περιοχή Σλαβιάνσκ, παρά τις διαβεβαιώσεις του Λαφρόφ, ο οποίος τόνισε ότι η Μόσχα δε θέλει να προσαρτήσει επιπλέον εδάφη της Ουκρανίας.

Παρόλα αυτά κάλεσε τη μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας να παραχωρήσει ευρύτερες εξουσίες στις περιφέρειες της χώρας, τονίζοντας ότι δεν έχουν αποσταλεί πράκτορες στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, όπως καταγγέλλει η ουκρανική κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν καλεί όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές να «επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση» και να ξεκινήσουν διάλογο για τη μείωση της έντασης.

Χαρακτηρίζοντας «πολύ ανησυχητική» την έξαρση της βίας στην Ουκρανία, κάλεσε όλες τις πλευρές να προσπαθήσουν να διευκολύνουν μια ειρηνική επίλυση του προβλήματος σεβόμενοι το νόμο.

Στο μεταξύ, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, συγκάλεσε το βράδυ του Σαββάτου συμβούλιο ασφαλείας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.

Ο τελευταίος, μάλιστα, κατήγγειλε «μια εξωτερική επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας», υποστηρίζοντας πως αυτοί που επιτέθηκαν είχαν «όπλα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης