Ουκρανία: Συνεχίζουν την κατάληψη στα δημόσια κτίρια οι φιλορώσοι διαδηλωτές

Ουκρανία: Συνεχίζουν την κατάληψη στα δημόσια κτίρια οι φιλορώσοι διαδηλωτές

Παρά την επίσκεψη του μεταβατικού πρωθυπουργού της χώρας, Αρσένι Γιατσενιούκ, στο Ντόνετσκ

Ουκρανία: Συνεχίζουν την κατάληψη στα δημόσια κτίρια οι φιλορώσοι διαδηλωτές
Τη στιγμή που ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσενιούκ, πραγματοποιεί περιοδεία στην Ανατολική Ουκρανία σε μια ύστατη προσπάθεια να εκτονώσει την ένταση.

Παρόλα αυτά και παρά τη δέσμευση του πρωθυπουργού για τοπικές εξουσίες στους κυβερνήτες των ανατολικών επαρχιών, οι φιλορώσοι διαδηλωτές εξακολουθούν να καταλαμβάνουν κυβερνητικά κτίρια στο Ντόνετσκ.

Κλείσιμο
Οι ρωσόφιλοι αυτονομιστές, παρότι έληξε το τελεσίγραφο της μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας, δε σκοπεύουν να αποχωρήσουν και επιμένουν να ζητούν διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής, όπως συνέβη στην Κριμαία.

Γυναίκες, άνδρες, απλοί πολίτες, αλλά και αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο «προστατεύουν τη γενέτειρά τους από τους φασίστες στρατιώτες που θα τους σκοτώσουν», επιμένοντας πως θέλουν να προσαρτηθούν από τη Ρωσία.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι αναμένεται να μεταβεί στη Γενεύη για να «συνεχίσει τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της κατάστασης στην Ουκρανία και για να βρει μια διπλωματική οδό».

Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος,  Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποίησε την Ευρώπη ότι για πιθανούς κινδύνους στην ομαλή παροχή φυσικού αερίου με αφορμή την «κρίσιμη», όπως τη χαρακτήρισε, κατάσταση με το χρέος της Ουκρανίας προς τη Ρωσία.

Μετά τις.... προειδοποιήσεις, οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις προσπάθειες της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως ένα «εργαλείο εξαναγκασμού» στην ουκρανική κρίση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης