Μαδούρο: «Συμβόλαιο θανάτου» η δολοφονία της Μις Βενεζουέλα

Μαδούρο: «Συμβόλαιο θανάτου» η δολοφονία της Μις Βενεζουέλα

Η άγρια δολοφονία της 29χρονης Μόνικα Σπερ κινητοποιεί τις τοπικές αρχές – Ο πρόεδρος της χώρας κάλεσε τους κυβερνήτες να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα

Μαδούρο: «Συμβόλαιο θανάτου» η δολοφονία της Μις Βενεζουέλα

Λίγες ημέρες από την άγρια δολοφονία της 29χρονης πρώην Μις Βενεζουέλα, Μόνικα Σπερ, και του πρώην συζύγου της, Τόμας Μπέρι, το Καράκας θρηνεί και παράλληλα ανησυχεί για τον υψηλό δείκτη εγκληματικότητας που κυριαρχεί στη χώρα.

Η θλιβερή αφορμή της δολοφονίας του ζευγαριού από ληστές, εκ των οποίων και δύο ανήλικοι, έφερε στο προσκήνιο το σοβαρό ζήτημα της βίας και κινητοποίησε την κυβέρνηση.


Μάλιστα, ο πρόεδρος της χώρας, Νίκολας Μαδούρο, ο οποίος βλέπει πίσω από την επίθεση ένα «συμβόλαιο θανάτου», κάλεσε σε συνάντηση τους κυβερνήτες όλων των επαρχιών ώστε να οριστεί ένα κοινό πλάνο κατά της βίας.

Κλείσιμο

Ακόμα και ο αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές, Ενρίκε Καπρίλες, συμφώνησε με την πρωτοβουλία και έδωσε τα χέρια με τον Μαδούρο, ίσως για πρώτη φορά μετά την εκλογική μάχη.

«Ξέρετε καλά ποια είναι η θέση μου, η χώρα τη γνωρίζει. Τώρα μπροστά στην ανασφάλεια, μπροστά στη βία είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ με όλους. Η χώρα πρέπει να ενωθεί, να ενωθεί στον αγώνα κατά της ανασφάλειας, να αφήσει στην άκρη τις πολιτικές διαφορές», δήλωσε ο Μαδούρο.


Την ίδια στιγμή, συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το  «Παρατηρητήριο για τη Βία στη Βενεζουέλα», σύμφωνα με το οποίο το 2013 δολοφονήθηκαν 25.000 άτομα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης