Ρωσία: Έντονη δυσφορία για τους πανάκριβους Ολυμπιακούς στο Σότσι

Ρωσία: Έντονη δυσφορία για τους πανάκριβους Ολυμπιακούς στο Σότσι

Ο Πούτιν βάζει γερά το χέρι στη τσέπη για να ενισχύσει το προφίλ του στη διεθνή κοινότητα

Ρωσία: Έντονη δυσφορία για τους πανάκριβους Ολυμπιακούς στο Σότσι
Οργασμός οικοδομικής δραστηριότητας στο Σότσι εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου , να...  αφαιρεί από το ταμείο της χώρας 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την διεξαγωγή τον Φεβρουάριο των πιο ακριβών Αγώνων στην ιστορία και τους συμπολίτες του να τον κατηγορούν ότι ξοδεύει τα χρήματα του λαού σε μία φιέστα.

Χιλιάδες εργάτες δουλεύουν νυχθημερόν για να ολοκληρώσουν το όραμα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος την ώρα που πολλοί συμπολίτες του βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, ο ίδιος δαπανά μία ολόκληρη περιουσία για να αφήσει μία ωραία  γεύση σε όσους επισκεφθούν τη Ρωσία τον Φεβρουάριο.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ο Πούτιν φιλοδοξεί να μεταμορφώσει ένα θέρετρο της σοβιετικής εποχής που βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα, σε  δημοφιλή προορισμό για την "αφρόκρεμα" της Ευρώπης.

 Η "Ρωσική Ριβιέρα", όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το Σότσι , είναι μία πόλη με ήπιο καιρό και μέσα σε λίγες ημέρες θα αποκτήσει ξενοδοχεία πολυτελείας, παγοδρόμιο και πίστες του σκι. Σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο, οι εργασίες θα κοστίσουν επτά φορές περισσότερο από κάθε προηγούμενη διοργάνωση. Το 2007, οι ρωσικές αρχές είχαν υπολογίσει ότι το κόστος των εργασιών δεν θα ξεπερνούσε τα 12 δισ. δολάρια, εν συνεχεία όμως αναθεώρησαν ανακοινώνοντας ότι θα ξεπεράσουν ακόμα και τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε το Πεκίνο το 2008.

Κι ενώ ο Πούτιν βάζει γερά το χέρι στη τσέπη για να ενισχύσει το προφίλ του στη διεθνή κοινότητα, οι Ρώσοι πολίτες εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για τις τεράστιες δαπάνες της ρωσικής κυβέρνησης αφού πολλοί απ΄αυτούς δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης