Δεν υποχωρούν οι διαδηλωτές στη Βραζιλία

Δεν υποχωρούν οι διαδηλωτές στη Βραζιλία

Πάνω από ένα εκατομμύριο Βραζιλιάνοι στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο την Πέμπτη - Η απάντηση της αστυνομίας: Εκτεταμένη βία, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα

Δεν υποχωρούν οι διαδηλωτές στη Βραζιλία
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι μαζικές διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και στους «επαναστάτες», με τους τελευταίους να προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις, παρά την υποχώρηση της κυβέρνησης.
 
Μία εβδομάδα μετά το ξέσπασμα των σημαντικότερων κινητοποιήσεων σε όλη τη Βραζιλία την τελευταία 20ετία, ο παλμός των διαδηλώσεων παραμένει αμείωτος στις μεγάλες πόλεις, ενώ οι κινητοποιήσεις επεκτάθηκαν και σε μικρότερα αστικά κέντρα.

Αν και οι δημοτικές αρχές του Σάο Πάολο και του Ρίο ντε Τζανέιρο αποφάσισαν την Πέμπτη να ανακαλέσουν τις αυξήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι διαδηλώσεις των εξαγριωμένων Βραζιλιάνων επεκτείνονται διαρκώς.

Κλείσιμο
Η ακύρωση ήταν «μια μεγάλη θυσία» είπε ο δήμαρχος του Σάο Πάολο και τόνισε ότι θα πρέπει να περικοπούν άλλες επενδύσεις.

Πάνω από ένα εκατομμύριο Βραζιλιάνοι, υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στην πρωτεύουσα της χώρας, για να γιορτάσουν την αναίρεση της απόφασης για αύξηση του εισιτηρίου στα ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να υπαναχωρούν από τα κοινωνικά και πολιτικά αιτήματα τους. 

Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων προκειμένου να «διαλυθεί» το πλήθος.

Στο Ρίο ντε Ζανέιρο, στήθηκαν και φράγματα γύρω από δημόσιο κτίριο που είχε βανδαλιστεί τη Δευτέρα, αλλά και γύρω από το κυβερνείο. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης