Καταδικάζουμε τις επιθέσεις εναντίον αμάχων και θρησκευτικών χώρων στη Σουέιντα, λέει το ΥΠΕΞ
Η εθνική συμφιλίωση και η αντιμετώπιση της θρησκευτικής βίας είναι το κλειδί για μια ενωμένη και ευημερούσα Συρία, αναφέρει το ΥΠΕΞ
«Καταδικάζουμε απερίφραστα όλες τις επιθέσεις εναντίον αμάχων και θρησκευτικών χώρων στη Σουέιντα, οι οποίες οδήγησαν σε βαριές απώλειες. Η Ελλάδα ζητά από τις μεταβατικές αρχές της Συρίας να συμβάλουν αποτελεσματικά στην αποκλιμάκωση, να διασφαλίσουν την απόδοση ευθυνών για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν και να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ασφαλείας για όλους τους ανθρώπους», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.
«Σε αυτό το πλαίσιο, λάβαμε υπόψη την ανακοίνωση των μεταβατικών αρχών της Συρίας σχετικά με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε στη Σουέιντα. Η Ελλάδα επαναλαμβάνει την ανάγκη για μια, χωρίς αποκλεισμούς, μετάβαση. Η εθνική συμφιλίωση και η αντιμετώπιση της θρησκευτικής βίας είναι το κλειδί για μια ενωμένη και ευημερούσα Συρία. Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας πρέπει να συμβαδίζουν με το θεμελιώδες δικαίωμα όλων των Σύριων, ανεξαρτήτως θρησκευτικού και εθνοτικού τους υπόβαθρου, να ζουν ειρηνικά και χωρίς φόβο», καταλήγει στην ανάρτησή του το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην πλατφόρμα X.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.