Οι ΗΠΑ κάλεσαν τη Δαμασκόνα αποσύρει τον στρατό της από τη Σουέιντα, ώστε να επέλθει αποκλιμάκωση, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τάμι Μπρους, μετά τις συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και ντόπιων Δρούζων μαχητών στην πόλη αυτή.
Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι επιτεύχθηκε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.
«Καλούμε τη συριακή κυβέρνηση να αποσύρει τον στρατό της προκειμένου να επιτρέψει σε όλες τις πλευρές να προχωρήσουν σε αποκλιμάκωση», είπε η Μπρους σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.
Την ίδια ώρα, η Συρία, με επιστολή της προς τα Ηνωμένα Έθνη, ζήτησε να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας «το συντομότερο δυνατόν» για να συζητηθούν «οι συνέπειες της ισραηλινής επιθετικότητας στο συριακό έδαφος».
Παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση σε όλα τα στάδια της διαδικασίας αίτησης, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να επιλέξουν την κατάλληλη μορφή χρηματοδότησης, αλλά και να διαχειριστούν επιτυχώς την αίτησή τους