Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναθεωρήσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ, ανακοίνωσε την Τρίτη η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας.
Το ολλανδικό πρακτορείο ANP, επικαλούμενο τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας Κάσπαρ Φέλνταμπ, μετέδωσε ότι η Κάλλας αποφάσισε να διατάξει την αναθεώρηση της Ευρωμεσογειακής συμφωνίας σύνδεσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και του Κράτους του Ισραήλ, αφετέρου, λόγω της απόφασης του Ισραήλ να απαγορεύσει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.
Πρόκειται για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των δύο πλευρών
Η ίδια η Κάλας επιβεβαίωσε την απόφαση αυτή, σχολιάζοντας ότι είναι «αναστρέψιμη» και εξαρτάται από την «πρόοδο» που θα επιτευχθεί.
«Επαφίεται στο Ισραήλ να επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια», ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Υπενθυμίζεται ότι η Μεγάλη Βρετανία ήδη ανακοίνωσε πως βάζει «στον πάγο» κάθε εμπορική συμφωνία με το Ισραήλ χαρακτηρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Νετανιάχου κινείται σήμερα στην Γάζα «ανεπίτρεπτο».
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.