Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του θα μεταφέρει τις αρμοδιότητες των φοιτητικών δανείων, της σίτισης και των προγραμμάτων για παιδιά με ειδικές ανάγκες από το υπό κατάργηση υπουργείο Παιδείας σε άλλα υπουργεία.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο ο Τραμπ είπε ότι τα φοιτητικά δάνεια θα τα διαχειρίζεται στο εξής η Υπηρεσία Μικρών Επιχειρήσεων (SBA). «Έχουμε ένα χαρτοφυλάκιο που είναι πολύ μεγάλο, πάρα πολλά δάνεια, δεκάδες χιλιάδες δάνεια. Αυτό αποσύρεται αμέσως από το υπουργείο Παιδείας και θα το διαχειρίζεται η Κέλι Λέφλερ», η επικεφαλής της SBA.
Το υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών θα αναλάβει τα προγράμματα σίτισης και ειδικών αναγκών.
Ο Τραμπ υλοποίησε μια προεκλογική υπόσχεσή του την Πέμπτη, όταν υπέγραψε εκτελεστική εντολή με στόχο τη διάλυση του υπουργείου Παιδείας. Αρμόδιες για την εκπαιδευτική πολιτική θα είναι στο εξής οι Πολιτείες και τα τοπικά εκπαιδευτικά συμβούλια. Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα απολύσει σχεδόν το μισό προσωπικό του.
Το Ploom* διοργάνωσε μια βραδιά γεμάτη διαδραστικές δράσεις, εντυπωσιακά visuals και δυνατές μουσικές στιγμές, που μετέτρεψε το κέντρο της Αθήνας σε έναν πολυαισθητηριακό προορισμό.
Σχολές και τμήματα, φιλοσοφία και προτεραιότητες, δυνατότητες και προοπτικές που συναποτελούν το ακαδημαϊκό οικοδόμημα του UNIC Athens και δίνουν το στίγμα του στη νέα, λαμπρή και συναρπαστική εποχή γνώσης.