Το καλύτερα διατηρημένο μωρό μαμούθ που έχει βρεθεί ποτέ παρουσίασαν επιστήμονες στη Ρωσία.
Πρόκειται για ένα θηλυκό που έζησε πριν από 50.000 χρόνια. Οι επιστήμονες την ονόμασαν Γιάνα, από το ποτάμι στο οποίο ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία φέτος το καλοκαίρι.
Το ζώο εντοπίστηκε κοντά στον ερευνητικό σταθμό Μπατάιγκα, όπου έχουν βρεθεί τα λείψανα και άλλων προϊστορικών ζώων, μεταξύ των οποίων ένα άλογο, ένας βίσονας και ένα λέμινγκ.
Είναι ένα από τα μόλις επτά ολόκληρα λείψανα που έχουν εντοπιστεί ποτέ, όλα πλην ενός στη Ρωσία.
Το μαμούθ είναι σε άριστη κατάσταση, επειδή διατηρήθηκε μέσα στους πάγους από την πρώτη στιγμή.
Το μαμούθ ζυγίζει 180 κιλά, είχε ύψος 120 εκατοστά και μήκος 200 εκατοστά. Οι μελέτες θα δείξουν την ακριβή ηλικία του μαμούθ κατά τον θάνατό του, αν και εκτιμάται ότι ήταν περίπου ενός έτους.
Δυναμική παρουσία στο Delphi Economic Forum – Αναδείχθηκε ο ρόλος ενός διαχρονικού κλάδου και το ισχυρό αποτύπωμά του σε δημόσια έσοδα, παραγωγή και απασχόληση.
H Inalan μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι του Double Play, αποδεικνύοντας ότι η κορυφαία σύνδεση μπορεί και πρέπει να πηγαίνει πακέτο με την απεριόριστη επικοινωνία.
Στο πλαίσιο του 11ου Φόρουμ, εκπρόσωποι της Πολιτείας, του ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου έβαλαν στο μικροσκόπιο το χάσμα ανάμεσα στη μάθηση και τις σύγχρονες απαιτήσεις της παραγωγής.